977 1

Австрия плаши Унгария със съд

Унгария отказа да приеме обратно бежанци, което предизвика гнева на Австрия

Австрия плаши Унгария със съд
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Австрия заплаши Унгария със съд, ако откаже да приеме обратно мигрантите. Виена заяви, че трябва да се спазва Дъблинското споразумение.

Стотици хиляди бежанци пристигнаха от южните европейски страни в Австрия, Германия и Швеция, което направи почти невъзможно спазването на споразумението.

Вътрешният министър на Австрия Волфганг Соботка заяви пред радио ORF, че „има Дъблинско споразумение и правителствата, което не го спазват, трябва да понесат правни последици“.

Унгария отказа да приеме обратно бежанци, което доведе до напрежение между двете страни.

Мигрантската криза на територията на Стария континент е най-голяма след края на Втората световна война. Австрийските власти призоваха всички страни в ЕС да спазват договореностите.

Унгария


Още по темата

 • Люксембург и Будапеща преминаха границата

  Люксембург и Будапеща преминаха границата

  Дипломатическата свада между Люксембург и Унгария заплашва да премине в нечуван скандал. Точно в навечерието на неформалната среща  на ...
  13.09.2016
  2 746
  6
 • Люксембург остро атакува Унгария

  Люксембург остро атакува Унгария

  Няколко дни преди срещата на европейските лидери в Братислава министърът на външните работи на Люксембург Жан Аселборн поиска Унгария да бъде ...
  13.09.2016
  1 659
  16

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Остер
  Отговор
  1 14:28  07.09.16
  Не се карайте пратете ги на Меркел тя с кеф, ще ги гушка! Ей това докара тази пагубна жена държави да се карат, а тя доволно потрива ръчички- мисията по циганизация върви успешно!

Напиши коментар:


Публикувай