Last news in Fakti

9 Септември, 2016 00:15 1 410 1

Президентът на Палестина бил агент на КГБ

  • абас-
  • агент-
  • кгб
Президентът на Палестина бил агент на КГБ - 1
Снимка: АП/БТА

Президентът на Палестина Махмуд Абас е бил агент на КГБ в Сирия. Това е било през далечната 1983 г., съобщава в. „Ню Йорк таймс“.

Истината се криела в архива на Василий Митрохин. Той е бивш агент от КГБ, но след разпадането на СССР през 1992 г. бяга в Лондон.

От изнесените документи станало ясно, че псевдонимът на Абас е „Кротов“. Негов водещ офицер е бил Михаил Богданов. Той тогава е бил на работа в съветското посолство в Дамаск. В наши дни Михаил Богданов е пратеник на руския президент Владимир Путин за Близкия изток. Богданов тази седмица се опита да договори среща на Абас с израелския премиер Бенямин Нетаняху в Москва.

От Фатах коментираха, че това е опит за очерняне на техния лидер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДАЛИ ВИЙ ЯСНО

    1 0 Отговор
    ЗНАЧИ КЪВ Е ИЗВОДА БЕЗ КГБ НЯМА ПАЛЕСТИНА И БЕЗ КГБ КУБА ЩЕШЕ ДА Е ПРОДАТЪК НА ПЛАЖНАТА ИВИЦА НА ФЛОРИДА С ИМЕНИЯ НА ИМПЕРИАЛИСТИ А НАРОДА ЩЕШЕ ДА Е В ГЕТА ДЕТ СЕГА ГИ ИМА НАВСЯКЪДЕ В КАПИТАЛО КОЛОНИАЛОИМПЕРИАЛИСТИЧЕСКИТЕ ПОРНО МАФИОТСКИ ДЪРЖАВИ