Last news in Fakti

10 Септември, 2016 04:45 1 198 1

OSIRIS-REx ще пази Земята от астероиди (Видео)

  • астероиди-
  • пази-
  • земята-
  • osiris-rex
OSIRIS-REx ще пази Земята от астероиди (Видео) - 1

НАСА публикува видео от старта на ракетата носител Atlas V със станцията OSIRIS-REx (Origins Spectral Interpretation Resource Identification Security Regolith Explorer), данните от която ще позволят защитата на Земята от евентуално стълкновение с астероиди.

Изстрелването беше в петък, в 2:05 българско време, от космодрума в Кейп Канаверал.

През 2018 г. OSIRIS-REx ще достигне целта си - астероида Бену, фрагмент от който ще бъде върнат на Земята през 2023 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    0 0 Отговор
    Озирис само ще предупреждава че нещо идва към Земята,но стрелбата по него си е от същата тая Земя.За да е изпипана работата както трябва,би трябвало в космоса да си изстрелят и подчинени спътници-бойци на Озирис,които да стрелят по неканеното косм. тяло от упор и незабавно по негова заповед.Е да,ама тия спътници без проблем могат да стрелят и по наземни цели и ако се стигне до грандиозен "земен скандал" при подобен сценарий и спътниците биват изправени пред съда,те ще кажат "Ами Озирис ни каза така да направим"...а не Америка!:)