Last news in Fakti

10 Септември, 2016 11:34 1 390 0

Наказателят наказва отново

  • наказателят-
  • бан ки мун-
  • филипините

Родриго Дутерте атакува и Бан Ки Мун

Президентът на Филипините Родриго Дутерте атакува с обиди генералния секретар на ООН Бан Ки Мун, съобщи International Business Times.

Това става само дни, след като Дутерте нарече президентът на САЩ Барак Обама „кучи син“. Изказването накара Обама да отмени планираната си среща с Дутерте, въпреки че те говориха неофициално на срещата на АСЕАН.

Сега Дутерте настоява, че не е използвал подобни думи за Обама. Все пак той смята Бан Ки Мун за „глупак“, след като говори за евентуално нарушаване на човешките права във Филипините.

„Дори Бан Ки Мун се оплаква. Преди няколко седмици той излезе с изявление за нарушаване на човешките права. Още един глупак“, заявява Дуерте, според „Ройтерс“.

Дутерте има репутацията на безмилостен борец с престъпността в страната. Той е наричан „Наказателя“. През август той заяви, че е готов да извади страната си от ООН след призиви да се спрат мащабните акции, водещи до извънсъдебни убийства на хора, свързвани с наркотрафик.

„В тази страна царува същински лиценз за убийство. Подобни директиви са крайно безотговорни. Те са в противоречие с международното право. Подобни неща не бива да се случват.' Това бе заявено от представителя на ООН Агнес Каламард по време на срещата с АСЕАН.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА