1 600 0

Как Приднестровието иска да се присъедини към Русия

Подробности по законопроектът за присъединяване

Росен Стойчев

Целта на непризнатата Приднестровска Молдовска Република за нейното присъединяване към Русия е обозначена от волята на народа, изразена на референдум. Това бе заявено от заместник – министъра на външните работи на Приднестровието Дмитрий Паламарчук, цитиран от „Говорит Москва“.

„През пролетта ние проведохме няколко анкети, като населението недвусмислено се изказва в духа на референдума. Курсът е в съответствие с волята на народа, споделяна от всички политически сили“, заяви Паламарчук.

Той допълни, че законопроектът за присъединяване към Русия, изготвен от президента Евгений Шевчук, предписва конкретни възможности за присъединяването на законодателството на Приднестровието към руското такова.

„Надявам се, че след указа работата по тази задача ще придобие по-последователен вид“, заяви Шевчук. Според него документът няма да има влияние върху преговорите между Тираспол и Кишинев.

 

 

Русия

Още по темата

 • Президентски избори в Приднестровието

  Президентски избори в Приднестровието

  Избори за президент започнаха тази сутрин в 07,00 ч. в Приднестровието, предаде ТАСС. За поста претендират шестима кандидати, но социолозите ...
  11.12.2016
  885
  11
 • Казусът Крим и в Молдова

  Казусът Крим и в Молдова

  Молдова отхвърли указ, издаден от ръководството на Приднестровието, според който отцепническият регион трябва да се присъедини към Русия, заради ...
  9.09.2016
  2 553
  3

Напиши коментар:


Публикувай