Last news in Fakti

15 Септември, 2016 16:49 1 755 3

Манипулирали са записите от катастрофата в Смоленск

  • записите-
  • катастрофата-
  • смоленск-
  • полша

Трити са записи от черните кутии на самолета

Комисията по самолетната катастрофа в Смоленск съобщи, че от черната кутия на самолета липсват ключови записи, съобщи „Radio Poland'.

Според следователи в записите от кутията, предадени от Русия на Полша, липсват ключови секунди от записа. На този етап Москва не е предала, нито останките от разбития самолет, нито самата черна кутия.

В катастрофата през 2010 г. загинаха 96 души, включително и тогавашният полски президент Лех Качински.

Изследвани са били полска и руска черна кутия. От полската кутия са изтрити 3 секунди, а от руската 5. От комисията вече са намерили доказателства, че първият двигател на самолета е бил повреден, а генераторът не е бил изправен.

Следователите твърдят, че бившия полски министър на вътрешните работи Йежи Милер е опитал да убеди предишната комисия, създадена малко след катастрофата, да се придържа към версията на руското правителство.

До сега се предполагаше, че катастрофата може да е била причинена от дърво, закачило клоните на самолета. Все пак отломки от него са били открити на 50 метра от дървото, в посока, обратна на траекторията на полета на самолета. Това показва, че е малко вероятно дървото да е било основен фактор при катастрофата. Счита се и че по време на инцидента екипажът на самолета не е получавал правилна информация.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    0 0 Отговор
    Дърво, което е закачило клоните на самолета?
    Сега разбирам.

    Коментиран от #2

  • 2 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "некойси":

    Какво ли няма да измислят ''Зелените''.Даже и самолет с колони :).
  • 3 Сибирь

    0 0 Отговор
    Айдееее , и отново руснаците виновни! Виновни са за това ,че са им казали да не кацат на това летище?! ИЛи,че в пилотската кабина е имало външни хора?! И ,чепредишният пилот на правителственият самолет е бил изгонен за това,че при подобен случай е теглил м..ните на президента и не е рискувал живоа на хората!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания