Last news in Fakti

21 Септември, 2016 17:05 1 636 1

Турция няма да изпраща пехотата си в Сирия

  • турция-
  • сирия-
  • пехота-
  • ефратски щит-
  • армия-
  • фикри ъшък

Анкара обяви, че операция „Ефратски фит“ ще продължи до гарантирането сигурността на Турция

Турция няма да изпраща пехотата си в Сирия - 1
Снимка: БТА/ AP

Турция няма да изпраща пехотата си на сирийска територия, съобщи „Дейли Сабах“, позовавайки се на министър на отбраната Фикри Ъшък.

Турските въоръжени сили ще продължат да оказват подкрепа на Сирийската свободна армия (FSA), но нямат намерение да изпращат пехотни единици в Сирия.

Ъшък подчерта, че операция „Ефратски фит“ ще продължи до момента, в който е „гарантирана сигурността на Турция“.

В ранните часове на 24 август бе започната офанзивата, целяща да прочисти регионите около турската граница от присъствието на терористичните елементи на „Ислямска държава“. Международната общност обвини Турция, че атакува и кюрдите.

Фикри Ъшък заяви, че турските военно ще окажат подкрепа на FSA в операциите, но предпочитат към момента да се изпращат пехотни единици в Сирия.

В началото на този месец турският президент Реджеп Ердоган заяви, че турската армия няма да иска разрешение от Башар Асад за навлизане на сирийска територия.

„Международната общност ни критикува, че не можем да влезем на чужда територия без нейното разрешение. Съжалявам, но ние можем да влезем по поканата на хората, които са истинските собственици на тази страна. Лидерът Башар Асад е жесток. Дали ще искаме разрешение от някой, убил 600 000 души?“, попита турският президент.

Той подчерта, че Турция не иска територия на Сирия, а иска да прочисти районите близо до своята граница от терористичните елементи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бате Владо

    0 0 Отговор
    Може и да не питате Асад, ама Путя със сигурност трябва да го попитате, и ако каже че няма да правите това или онова значи няма да го правите.
Новини по държави: