Last news in Fakti

23 Септември, 2016 20:19 1 689 0

Арестуваният ислямист в Кьолн подготвял атентат

  • ислямска държава-
  • кьолн-
  • атентат-
  • бомба

Младежът получавал указания от "Ислямска държава" в интернет

Арестуваният ислямист в Кьолн планирал атентат в германския град, предаде ДПА. Заподозряният в тероризъм сириец трябвало да постави самоделна бомба в кофа за боклук в оживен квартал.

Властите в Кьолн твърдят, че младежът е бил вербуван от радикалната групировка „Ислямска държава" чрез съобщения в интернет. По време на активната си комуникация с терористите той бил обучен да взриви самоделна бомба на оживено обществено място.

Според указанията взривното устройство трябвало да съдържа пирони. Това е обичайна практика за ислямските терористи. Способът причинява повече травми.

Свидетели в Кьолн разказали пред полицията, че тийнейджърът казал многократно в местна джамия, че иска да убива в името на ИД. Младежът беше арестуван в сряда в кьолнския квартал „Порц“. Там той живеел в убежище за бежанци. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: