634 1

Протест срещу еднополовите бракове превзе Мексико

Хиляди демонстрираха в Мексико Сити

Росен Стойчев

Хиляди души излязоха в центъра на Мексико, за да протестират срещу легализирането на еднополовите бракове в страната, съобщи Би Би Си.

Организаторите твърдят, че не искат да оспорват правата на хомосексуалистите. Те обаче настояват за защита на правата на традиционното семейство в страната.

Демонстриращите настояваха за среща с президента Енрике Пеня Нието. В същото време група хомосексуалисти и защитници на човешките права организираха контрапротест.

През май президентът Нието обяви плановете си за промяна на конституцията. Промените ще легализират еднополовите бракове. Еднополовите бракове са легални в някои мексикански щати. Идеята е те да бъдат легализирани в цялата страна.

През миналата година Върховният съд обяви забраната за еднополови бракове в много мексикански щати за незаконна. Организатори на протеста бяха представителите на организацията „Национален фронт за семейството“.

Мексико


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Хасан
    Отговор
    1 11:13  25.09.16
    Мъж и жена живеят без брак на семейни начала, а гейовете искат да си живеят законно..!!! Светът ли полудя или ние!??? Ако си Гей живей си някъде защо го афишираш

Напиши коментар:


Публикувай