1 107 3

Дипломат намекна: Очаквайте изненади в ООН

Възможно е да се появи нов кандидат, заяви Пусич

Дипломат намекна: Очаквайте изненади в ООН
Снимка: Wikipedia
Денис Джамбазов

Бившата хърватска министърка на външните работи Весна Пусич намекна, че следващият генерален секретар на ООН може да е човек, който дори не е сред кандидатите в момента.

В интервю за N1 намекна, че предстоят много изненади в надпреварата, чието поредно тайно гласуване ще се проведе днес.

В началото на месец август Весна Пусич оттегли кандидатурата си за поста генерален секретар на ООН. „Според мен е възможно нито един от настоящите кандидати да бъде избран. Възможно е да се появи нов кандидат“, заяви хърватският дипломат.

До момента след тайните гласувания на първо място е бившият португалски премиер Антониу Гутериш. Закритите гласувания в Съвета за сигурност ще продължат, докато някой от кандидатите получи подкрепата на всичките членове.

Сред официално номинираните за поста генерален секретар на ООН е и Ирина Бокова, която обаче до момента не получава нужния брой гласове и подкрепа, за да е сред фаворитите в надпреварата.

Преди две седмици българският премиер Бойко Борисов заяви, че тя остава кандидатът на България за поста, въпреки че се появи информация, че може да бъде заменена от Кристалина Георгиева.

Хърватия

Още по темата

 • Кристалина Георгиева намекна за ООН

  Кристалина Георгиева намекна за ООН

  Българският еврокомисар Кристалина Георгиева заяви, че решението за нейната евентуална номинация за генерален секретар на ООН трябва да се вземе ...
  23.09.2016
  808
  6

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Картър
  Отговор
  1 16:23  26.09.16
  Ако тези намеци са за нашето Криси, то Оонето е за кофата с боклук. Светът не трябва да се управлява от същество без морал, съвест и човещина, ако и да е сгодна на янките и израелците.
 • Мдаааа
  Отговор
  2 17:03  26.09.16
  Пожелавам на новия ген сек на ООН - гжа Кристалина Георгиева да продължава да набива чембери и завратници на всички самозабравили се дребни диктаторчета.
 • ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ
  Отговор
  3 22:23  26.09.16
  Ако дипломацията е завършила ,гласуването може да продължава!

Напиши коментар:


Публикувай