Last news in Fakti

29 Септември, 2016 08:57 1 785 2

Първият успешен тестови полет на MRJ

  • самолет-
  • япония-
  • полет

Японската корпорация Mitsubishi, която създаде пътническия самолет MRJ, извърши първия успешен полет от Накоя до САЩ. Това става точно месец преди първия опит за подобен полет, който тогава не се осъществи, тъй като машината даде два поредни дни дефекти. Първият ден проблемът беше с дефект в климатизацията, а втория ден – в координационната система на машината.

Високият интерес към машината е продиктуван от факта, че това е първият пътнически самолет, който Япония произвежда за последните 50 години. Той беше представен през октомври 2015 г., но едва близо година по-късно е пуснат в експлоатация. Машината е предназначена за извършване на полети на разстояния между 1800 км. и 3700 км.

Авиокомпаниите, желаещи да купят MRJ, могат да избират между няколко конфигурации. MRJ 70 е с капацитет 78 места, а MRJ 90 – 92 места. Работи се и по създаването на конфигурация за 100 места. Към момента Mitsubishi Aircraft Corporation има поръчки за 407 броя самолети. Доставките трябва да започнат през 2018 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 раптор

    0 0 Отговор
    По принцип МС-21 ще ги скъса всички конкуренти! Друг е въпросът за нелоялна конкуренция от страна на мастодонтите заели нишата!
  • 2 гост

    0 0 Отговор
    Това ''Накоя'' някъде на луната ли е?