1 768 2

Руското посолство в Дамаск под обстрел

Обстрелът, втори за последната седмица, отново е воден от бунтовническия квартал "Джобар"

Анатоли Стайков

Кварталът, в който се намира посолството на Русия в сирийската столица Дамаск, отново стана цел на огън от минохвъргачки. Според външното министерство в Москва, цитирано от ТАСС, районът е обстрелван "в продължение на около 120 минути".

Няма пострадали служители в консулството. Материалните щети се уточняват в момента.

Един снаряд е избухнал точно край външната охрана на мисията. Втора мина се е взривила близо до входа за консулския отдел. Други най-малко две са експлоадирали на метри от оградата на дипломатическия обект.

Обстрелът, втори за последната седмица, е воден от бунтовническия квартал "Джобар". Той е под контрола на Фронта "Фатх аш Шам" (бившия Фронт "Ан Нусра") и "Файлак ар Рахман".

Сирия


Още по темата

 • Путин и Ердоган: приятелството невъзможно

  Путин и Ердоган: приятелството невъзможно

  Преди не чак толкова много време Хилари Клинтън, тогава държавен секретар на САЩ, беше политикът с план за рестартиране на отношенията с Русия. Това ...
  13.10.2016
  14 759
  19
 • Русия отново подпука Алепо

  Русия отново подпука Алепо

  Русия възобнови тежките бомбардировки над Алепо, съобщи „Дака Трибюн“. Руски изтребители атакуват най-вече източния квартал Бустан ал ...
  11.10.2016
  2 909
  6
 • Русия vs. САЩ: презареждане

  Русия vs. САЩ: презареждане

  Вашингтон и Москва отново се гледат строго и изпод вежди. Не си мислете, че някога са били приятели. Опитваха да сближат позиции, но всичко свърши ...
  11.10.2016
  6 765
  5

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Марио
  Отговор
  1 12:50  13.10.16
  Ще му дойде редът и на бунтовническия квартал "Джобар", както и на всички колачи на деца. "Големите мъже" - джихадистите, де. Ще трепат жените с камъни, ще колят 10 годишни деца, ще промият мозъка на някой да ходи да се взривява и убива невинни. На такива неща са способни да правят само ненормалниците, независимо каква е крайната цел.
 • 666
  Отговор
  2 14:35  13.10.16
  Старши лейтенантът ми със 120 мм. минохвъргачка поразяваше зададена цел без да използва КОР, вятърът си го смяташе на око и попаденията бяха с точност до няколко метра. Без ориентировъчни мини и корекции. Един такъв обучен кадър за 2 часа (120 мин) ще остави само дупка на мястото на посолството. Сега или е общак в Англия, или бере ягоди в Испания, или се мъчи да изкара насъщния с някое малко магазинче в България. Интересно колко ли струва един обучен кадър там? А какво стана с нашите обучени кадри?

Напиши коментар:


Публикувай