1 193 0

Евакуация на лондонско летище заради "инцидент с химикал"

Евакуация на лондонско летище заради "инцидент с химикал"
Снимка: Wikipedia
Анатоли Стайков

Летището Лондон Сити, най-малката международна аерогара в британската столица, е било спешно евакуирано преди няколко часа. Столичната полиция разследва "инцидент с химикал", съобщи "Скай Нюз". 

Около 500 пътници и членове на персонала са били евакуирани. Няколко души са се оплакали, че не се чувстват добре. Засега причината за инцидента не е известна. 

Лондонската служба за спешна помощ съобщи, че е изпратила екип за реагиране при рискови ситуации, предаде ТАСС. Прегледани са 26 души с дихателни трудности. Двама от тях са откарани в болница. 

Летищната управа обяви, че на пътниците е било наредено да напуснат терминала следобед, защото се е включила алармата за пожар. Заминаващите полети са временно спрени, а няколко пристигащи самолета са пренасочени към други аерогари.

 

Великобритания


Още по темата

 • Евакуираха метростанция в Лондон

  Евакуираха метростанция в Лондон

  Метростанция в Лондон беше евакуирана, заради подозрителен пакет, съобщи „Индипендънт“. Става въпрос за спирката в района на ...
  20.10.2016
  934
  0
 • Хаос на лондонско летище (Видео)

  Хаос на лондонско летище (Видео)

  Истински транспортен хаос на летище "Станстед" в Лондон. 5000 пристигащи пасажери се наредили на дълга опашка, за да чакат реда си пред ...
  4.10.2016
  1 300
  0

Напиши коментар:


Публикувай