1 497 3

Арести в Швейцария, имам заплашвал с убийства

Швейцарските служби в действие

Снимка: БТА/ AP
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Швейцарската полиция щурмува джамия близо до град Цюрих, съобщи „20 minuten“. При операцията са арестувани осем души.

Те са заподозрени, че са призовавали за убийството на всички мюсюлмани, които не присъстват на молитвите в джамията.

Сред задържаните е и етиопски имам, за когото се смята, че е основният подбудител на заплахите. Силите за сигурност в Цюрих са закопчали други четирима души, близки до имама и пребиваващи нелегално в страната.

Швейцарските служби са извършили обиски и на три апартамента. Те разследват дали задържаните са свързани с международна терористична организация. Към момента няма информация за такава връзка.

След нападенията в различни точки на Европа през изминалите месеци швейцарските власти затегнаха мерките за превенция на терористични нападения.

Швейцария


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Вирус
  Отговор
  1 16:41  02.11.16
  А в ЕС мигрантите щурмуват полицията
 • браво
  Отговор
  2 23:09  02.11.16
  Тама няма Меркел и Юнкер.Що някой пречи на нацията яде дървото.Евро бюрократите все препоръки отправят към швейцарците да си свалят гащите и да сложат вазелин,но ония не пускат фъндък.Всеки мъж служи в армията и си има оръжие вкъщи.Ако се наложи излизат и действат.Това е нация,която си защитава инетресите.
 • mediator37
  Отговор
  3 04:26  03.11.16
  Така се прави- превенция, изпреварване, а не като меките еврогейски китки, отпосле и изподир гидер да събират парчетата от трупове. Само на ниво промисъл и изречена дума мюслима трябва да яде бой по манерката. Не да се оставя да приведе в действие престъпната си същност и резултатът за нас да палим свещи и подкрепяме роднините на убитите.

Напиши коментар:


Публикувай