Last news in Fakti

3 Ноември, 2016 19:29 4 438 27

Германия остро отговори на Ердоган

  • германия-
  • турция-
  • щайнмайер-
  • отговор-
  • остро-
  • терористи-
  • ердоган

Външният министър на Германия заяви, че не приема твърденията на Ердоган

Германия остро отговори на Ердоган - 1
Снимка: БТА/ AP

Не закъсня германската реакция на думите на Реджеп Ердоган. Федералното правителство в остра форма отхвърли обвиненията на турския президент, че Германия подкрепя тероризма, предаде телевизия ARD.

Външният министър на страната Франк-Валтер Щайнмайер заяви следното: „Изобщо не мога да приема изявленията на Ердоган“.

По-рано Ердоган отправи остра критика към германските власти, които по думите му помагат на терора.

Турският президент заяви, че Германия се е превърнала в убежище за терористи, визирайки подслоняване на членове на „Фето“, ПКК и Революционния фронт за народно освобождение (DHKP-C).

„Терорът е като скорпион. Ще ужили този, който го носи. Не виждам светло бъдеще за Германия. Неприемливо е, че страната подкрепя терористи“, заяви Реджеп Ердоган, добавяйки, че са зачестили расистките атаки срещу турци, живеещи в страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ханс

    1 0 Отговор
    Това, в края на статията, че са зачестили расистките атаки срещу турци, живеещи в Германия много ми хареса!
  • 2 goni

    1 0 Отговор
    Министър "Шмайзер" казал че не приема казаното от Ердоган!:) Интересно дали Луфтвафе вече подгрява самолетите, а Бундесфера вече са тръгнали!:) Майтап!:) Хората хич нямат намерение да си цапат ръцете! И за какво нали си имат маши! Между другото! Министър на отбраната на ФРГ е жена, благородничка и майка на осем деца!:) E, кой ще повярва че би могла способна да започне Война!:)
  • 3 681

    0 0 Отговор
    Къде е острия отговор??? Не разбрах, само сензации се търсят, за това ли ви се плаща?
  • 4 Диди

    1 0 Отговор
    Урсула фон дер Лайен има 7 деца.Не мисля че турците ще получат,,безвиво,,влизане във ЕС.С политиката си Ердоган разделя Турция,,народа си,,.Той няма да пусне бежанците свободно към Европа защото знае какви ще бъдат последиците за Турция.Не може да заплашва Европа,а да казва че Германия подтрепяла терористите,това е абсурдно.

    Коментиран от #5

  • 5 Бай хой

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Диди":

    Кое е абсурдното ма дидке? Че Германия и ЕС създаде и подкрепя така наречената сирийска свободна опозиция ли. Че същите изпратиха от европа ислямисти терористи да свалят кадафи а сега и асад. Че Германия подкрепя неофашистките екстремистки организации в усрайна? Че Германия признава "свободните " избори в усрайна където бият и убиват политици и журналисти по улиците? Кое не ти е ясдно?
  • 6 Хасан

    0 1 Отговор
    Ердоган е прав... Турция не е Бьлгария да си продаде честта,гордостта,независимостта си за шепа евро..Германия успя да си вземе това което Хитлер не успя..останаха Русия или богатствата на Сибир и петрола на Близкия изток...Англосаксонците са си били колонизатори и такива ще си останат..чудя се на българите що се правят на "европейски колонизатори" 2 милиона пенсионери са с 150 евро пенсия.. Малко по добре са си от суданците
  • 7 Диди

    1 0 Отговор
    Два милиона български пенсионери са биле със 150 евро пенсия.Хасане,кой е виновен за това?
  • 8 Хасан

    0 1 Отговор
    Не знам Диди..социализма сигурно.. Но ми е жал като видя на главната в Пловдив учителката ми да се роди в кофата за боклука..разбери ме.. Сърцето ми се къса.. Тя беше много добра

    Коментиран от #13

  • 9 Хасан

    0 1 Отговор
    И затова разбирам Ердоган като защищава своя народ, своите интереси...човека просто иска да бъде партньор а не подчинен.. Разбирам и Бойко опитва се да прави най -доброто за гражданите

    Коментиран от #10, #11

  • 10 ИмаТакаваДържава

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Хасан":

    Хасанчо, не ми е ясно как точно новия фюрер си защитава народа, но върви твърдо по стъпките на стария фюрер! А ако е маша на някой... Добре ама да не вземе много да си повярва! Много ми е интересно, ако не дай Боже вземе да нахлуе в Ирак, а Ирак му се озъби, кой ще получи подкрепата на НАТО/респ. САЩ/?!
  • 11 Българе

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Хасан":

    И ние разбираме, че Ердоган иска, ама за чужда сметка иска!
  • 12 Диди

    1 0 Отговор
    Ердоган води Турция към диктатура,сам виждаш какво прави с народа си.Който гъкне,се намира във затвора и го бият.Той и неговата фамилия крадаха и продължават да крадат народа си.Какъв ,,палат,,е построил за себе си,как живее и т.н.Той е диктатор.Яд го е на Германия защото го критикуваха за арестите на журналисти и на главния редактор но ,,Хюриет,,.Чем Дюнда е във Германия,иска семейството му да дойде,но Ердоган не ги пуска.Това нормално ли е?
  • 13 учителката по български език

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Хасан":

    Хасанчо, българския си го научил, но не си научил това, дето го пише между редовете. Аз, докато ровя по кофите, гледам кой какво прави и не в социализма е вината, а малко по на югоизток и отвъд един океан.
  • 14 Диди

    1 0 Отговор
    Мисля че Ердоган няма да влезе във Ирак,той е придупреден от седмици че не мже да вземе участие във офензивата за Мосул.Ако го направи,не мисля че НАТО ще го подкрепи.Той нали се изрази че част от Ирак и Сирия преди са били ,,турски,,.Взе да се прави на велик и да става неудобен.
  • 15 Хасан

    0 1 Отговор
    До учителката :аз много се извинявам..нямам намерение да обиждам учителите..просто моята учителка и при нея е и лична трагедия.. Децата я изоставили.. Просто искам в България да си живеем по добре

    Коментиран от #18

  • 16 Хасан

    0 1 Отговор
    Диди. Дундар "осветли "тайна операция на ЦРУ.. Те снабдяваха с оръжие сирийската опозиция.. И затова го съдят и той избяга в Германия
  • 17 Хасан

    0 1 Отговор
    Ердоган казва щом Ирак и Сирия ще се прекроят отново,щом Запада иска да ги прави като Югославия.. То е редно и Турция като комшии и бившия собственик на тия земи да има право на глас..не да завладее а да има добросьседски настроени комшии.. Нормални си е.. С Армения нямат комшулук,Гърция проблеми,с Сирия проблеми с Иран проблеми с Ирак ако имат проблеми то остава Бьлгария
  • 18 учителката по български език

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "Хасан":

    А вчера, докато минаваше покрай мен без да ме видиш, нещо говореше за разни румелии. Искай, но гледай да не искаш като Ердоган да е за чужда сметка, че руснаци няма на всякъде, пък и не винаги и не на всеки помагат. И освен това, само с искане не става, става с дела.
  • 19 Хасан

    0 1 Отговор
    Диди:"Диктатора "Кадафи беше бомбардиран от "демократична,цивилизована,европейска,културна Франция..Те хората са си бяха доволни от Кадафи но уви имаше най качествения петрол и французите го искаха за стотинки..и си получиха но хиляди бяха избити, много потърсиха убежище в Европа. И сега какво тия Африканците има да оправят французойки..на световното 7 от 11 бяха мургави на следващото и 11 ще бъдат мургави
  • 20 Хасан

    0 1 Отговор
    До учителката:каква Румелия..не те разбирам.. Трябва политиците да стреснат..искаме повече политици в затвора,искаме повече справедливост
  • 21 Диди

    1 0 Отговор
    Хасане,грешиш.Дундар разкри че Ердоган снабдяваше с оръжие терористите.Не става въпрос зо ЦРУ.А тези кадри видяхме и по телевизията.Камиони в които имаше оръжие и бяха придружавани от хората на Ердоган,а и да не говорим какви сделки е правил и сина му със ислямистите.
  • 22 Хасан

    1 0 Отговор
    Диди:Дай сега да се разберем.. Сирийската опозиция беше подкрепена и създадена от САЩ и Турция..имам предвид под ръководството на ЦРУ.. Целта беше антизападните режими като Сирия и Иран да се дестабилизирани..Ердоган беше западен модел на ислямска демокрация!!Ако бяха успели в Сирия идваше ред на Иран..Опозицията в Сирия винаги е била подкрепена от Германия,Франция, САЩ и разбира се Турция...когато не успя сметката остана на Ердоган и той затова е ядосан на Запада

    Коментиран от #23

  • 23 наблюдател

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Хасан":

    Редно е щом ще се прекроява Сирия Турция да освободи земите на кюрдите и да си направят хората държава най накрая.
    А Ердоган като въртеше далавери с ИДИЛ му беше добре,сега се прави на борец срещу тероризма.
    Крайно време е Сащ и Европа да наритат Турция и да и покажат къде и е мястото.Блгодарение на Англия и Франция я има като държава,подарили са и много чужди земи а после я финансираха и и направиха икономика и армия.Турция без ззапада и САЩ е НИЩО.
  • 24 Реджрб

    0 0 Отговор
    Е, няма що,я кажи колко много обичат бг и румънещи.
  • 25 Хасан

    0 0 Отговор
    Към наблюдател. Е редно е щом и Турция преброяват и да дойде ред на България..редно и помаците и родопските турци да си имат нещо свое.. Помашката култура е подложена на асимилация..културата им изчезва, традициите се губят

    Коментиран от #26, #27

  • 26 учителката по български език

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Хасан":

    Ей за това ти говоря - и ти и ердоган искате все за чужда сметка. И не са само приказки за пред народа или в маалата.
  • 27 Петко

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Хасан":

    Редно е да си помисли Ердоган и Турция как ще се извинят за геноцида над българите и точно помаците са едни от пострадалите от него.И като ще мислим в този ред да помислим и за Беломорска тракия за хилядите избити и изгонени от там българи от турците.
    Турция трябва да се извинява на всичките си съседи няма народ който не е пострадал от турските кланета.И да си помисли добре как ще се извинява защото ако не е са били англичаните и французите с техните интереси днес Турция щеше да е на една трета от територията си.
    Така че по добре такива като теб да си траят че извадят ли се сметките за разчистване няма да ви е добре никак.
    Дано ме разбра с промития си от неоосманизъм и ердоганизъм мозък.
Новини по държави: