Last news in Fakti

19 Ноември, 2016 13:14 1 212 2

Египетският президент: Не прибързвайте със заключенията за Тръмп

  • египетски президент-
  • доналд тръмп-
  • не прибързвайте-
  • заключения-
  • абдел фатах ал-сиси

Вижданията на Абдел Фатах ал-Сиси за ислямския екстремизъм се припокриват с тези на новоизбрания американски президент

Египетският президент: Не прибързвайте със заключенията за Тръмп - 1
Снимка АП/БТА

Думите на новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп, казани по време на кандидатпрезидентската му кампания ще се различават много от действията му като президент. Това заяви египетският президент Абдел Фатах ал-Сиси, цитиран от Times of Israel.

В интервю за португалската информационна агенция "Луса" ал-Сиси каза: "Нека да не прибързваме със заключенията или тревогите" за бъдещите действия на САЩ или политиките на страната в региона.

"Трябва да се прави разлика между реториката, изказана в рамките на президентските кампании и реалните действия на държавната администрация след встъпването му в длъжност", каза той и допълни: "Ще имаме шанс да направим по-задълбочен прочит."

Абдел Фатах ал-Сиси е бивш министър на отбраната на Египет, който бе избран за президент, след което поведе военния преврат за свалянето на ислямисткия президент Мохамед Морси. Той се самоиздигна за регионален лидер в борбата срещу ислямския екстремизъм — позиция, която отразява приоритетите на Тръмп в близкоизточния регион.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    1 0 Отговор
    Човекът който направи военен преврат и свали законно избрания президент..типично западен модел на демокрация..който не е с нас е диктатор

    Коментиран от #2

  • 2 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    Хасане, очаква ли се да ти дойде скоро време малко акъл в главата, или ти просто си свикнал да си плещиш 1 към гьотере? Толкова ли е трудно да помислиш тоя "законно избрания президент" в следствие на законни действия ли го избраха, изборите редовни ли бяха или някакви "законни" протести породиха една "законна" пролет в Египет?