Last news in Fakti

20 Ноември, 2016 20:05 1 229 4

Чакането свърши: Меркел се кандидатира отново

  • ангела меркел

Тя има амбицията да бъде преизбрана начело на ХДС през декември, след което да се кандидатира за канцлерския пост на парламентарния вот догодина

Чакането свърши: Меркел се кандидатира отново - 1
Снимки: БТА/АР

Германският канцлер Ангела Меркел обяви официално кандидатурата си за четвърти мандат на парламентарните избори през 2017 година, съобщи ДПА. 

62-годишната Меркел обяви плановете си на специална пресконференция в Берлин. По-рано днес в германската столица имаше заседание на лидерите на Християндемократически съюз (ХДС) и колегите на Меркел първи научиха за решението й.

Тя има амбицията да бъде преизбрана начело на ХДС на конгреса през декември, след което да се кандидатира отново за канцлерския пост на парламентарните избори през октомври догодина, заяви Меркел на пресконференцията.

Хората в Германия от месеци чакаха повече яснота дали Меркел - която е на власт от 2005 година - ще се кандидатира за четвърти мандат. Лидерът на ХДС беше изправена пред редица трудности през последните месеци - както критики за управлението на мигрантската криза, така и спад на доверието, с редица изборни загуби, а също и засилването на популизма.

Чакането свърши: Меркел се кандидатира отново

Ако спечели изборите през 2017 година и изкара пълен четиригодишен мандат, Меркел ще се изравни по продължителност на управлението в следвоенния период със собствения си "политически баща" Хелмут Кол, който беше начело на германското правителство 16 години, отбелязва ДПА.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Deutschland unter allen

    4 1 Отговор
    Ако все още има нормални германци, а не арабски подлоги покажете и на тая изтрещяла бабичка, къде да ходи на м...та си !!!!!
  • 2 ТИКВОЧА

    3 1 Отговор
    ДАНО ТИ СКЪСАТ ТРЪТКАТА БАБИЧКО.
  • 3 Bozi

    3 0 Отговор
    Ahaha dikatator merkel ako 6te stane 16 godini na vlasta
  • 4 909 БЪЛГАРИЯ

    0 0 Отговор
    Уууууууу Дърта которо , бабо ягоооо унищожи европа !
Новини по държави: