Last news in Fakti

20 Ноември, 2016 16:22 2 939 2

Стив Банън: Тъмната страна е нещо добро

  • стив банън-
  • тъмна-
  • доналд тръмп-
  • преходна агминистрация-
  • главен стратег-
  • радикален

Крайният републиканец заяви, че е готов да се откаже от партията и да тръгне след Тръмп

Стив Банън: Тъмната страна е нещо добро - 1
Снимка АП/БТА

Стив Банън, който бе назначен за главен стратег в преходната администрация на Доналд Тръмп, показа крайните си, дори налудничави политически възгледи, в първото си интервю след изборите.

Бившият изпълнителен директор на американския радикално десен информационен сайт "Брайтбарт" (Breitbart), не съжалява за нищо и е убеден, че "тъмната страна е нещо добро." Това бяха едни от първите му думи, изречени пред изданието The Hollywood Reporter в петък.

"Дик Чейни. Дарт Вейдър. Сатаната. Това е власт. Тя ни е от полза, когато те (либералите) разбират нещата погрешно. Когато те са слепи да видят кои сме и какво правим", заяви той в петък, по време на първото си интервю за друга медия след изборите, съобщава Си Ен Ен.
"Аз съм националист. Аз съм икономически националист", каза той и допълни: "Глобалистите изкормиха американската работническа класа и създадоха средна класа в Азия. Въпросът, пред който сега се изправят американците е да не бъдат тотално п****ни. Ако (администрацията на Тръмп) получим 60% от белия вот, 40% от гласовете на черните и испанците, ние ще управляваме в продължение на 50 години. Това е нещо, което демократите пропуснаха. Те говореха за хората с бизнес, струващ милиарди. Това не е реалността. Те загубиха способността си да виждат света такъв какъвто е."

Банън също каза, че иска да се откаже от мястото си в Републиканската партия и да започне начисто с движението на Тръмп.

"Подобно на популизма на (Андрю) Джаксън, ние ще съградим изцяло ново политическо движение", каза той.

"Всичко е свързано с работните места. Консерваторите ще се побъркат. Аз съм човекът, който прокарва инфраструктурен план за един трилион долара. С отрицателните лихвени проценти, които се отчитат по целия свят, това е най-добрата възможност да възстановим всичко. Ще бъде толкова вълнуващо както през 1930 г., дори по-вълнуващо от революцията на Рейгън — консерваторите плюс популистите заедно в едно икономическо националистическо движение", обясни новоназначеният стратег на Белия дом.

Банън създава своя новинарски сайт "Брайтбарт" през 2007 г., като по време на цялата предизборна кампания на Тръмп, използваше медията си, за да слави и възхвалява кандидата на Републиканската партия. Сайтът, както и собственикът му, е известен с крайните си националистически позиции и расистко, сексистко и антисемитско съдържание. Друга характерна особеност за тази медия е развиването на конспиративни теории, които понякога граничат с фикцията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост читател

    3 0 Отговор
    Има много луди хора по света и тоя е един от многото. МНого е лесно да си расист и националист- трудно е да направиш поне малко от това което си обещал преди изборите. Айде да ги видим - аз знам какво ще стане.
  • 2 гостуващ

    4 0 Отговор
    Освен, че са луди, са и адски тъпи, от тоя вид тъпаци, дето си мислят, че са най-големите тарикати, толкова големи, че да прецакат всички. Най-противната порода сред приматите! Ей тука има едно доста разбираемо обяснение от американски професор по икономика как работи икономическата система на съвременните "демократични" общества и какво точно се случва сега:

    http://www.dokumentalni.com/?p=4398
    някъде към края се споменава и тариката от горната статия.

    От този същия професор (Ричард Улф) има много интересни записи на лекции на разбираем и за "простосмърните" език по актуални икономически теми:
    http://www.dokumentalni.com/?p=4538
    http://www.dokumentalni.com/?p=2348
    има ги и в youtube, много са и все са интересни и разбираеми, стига да има човек време да ги изгледа, да поумува над тях и да понесе гадните емоции от осъзнаването как е прецакан целия му живот, и този на родителите му, и на децата му, и на цялата ш....на планета. И дано след това видите малка надежда, че ще намерим начин да се измъкнем от тая кочина без да се избием.