876 6

Германия: ЕС не трябва да спира преговорите с Турция

Замразяването на преговорите по присъединяването на Турция не е в ничий интерес

Германия: ЕС не трябва да спира преговорите с Турция
Снимка Архив АП/БТА
Милена Трачева

Европейският съюз не трябва да се замразява преговорите за присъединяването на Турция към блока, се казва в изявление на германското външно министерство, направено днес, ден след като членове на Европейския парламент приеха резолюция, в подкрепа на тази мярка, пише изданието "Бизнес Инсайдър".

"Важно е да продължим преговорите", заяви говорителката на външно министерство Савсан Хебил по време на редовна правителствена пресконференция.

"Важно е да не замразяваме преговорите за присъединяване, тъй като с това допълнително ще навредим на отношенията между Турция и Европа, което не е в ничий интерес", добави тя.

В четвъртък евродепутати призоваха за временно спиране на преговорите за присъединяване, позовавайки се на "неприемливата" реакция на Анкара след провалилия се държавен преврат срещу турското правителство през юли.

"Ако човек се вгледа във фактите ще види, че в този случай и двете страни се придържат към споразумението и ние се надяваме, че нещата ще продължат да се случват, тъй като е в интерес и на двете страни", каза тя.

В същото време Улрике Демер, говорител на канцлера Ангела Меркел, заяви, че сделката е в „интерес на всички страни“ и тези „заплахи от другата страна не са от полза“. Демер допълни, че „ако има някакви разногласия, то трябва да ги разрешим“.

Германия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • баджанака
  Отговор
  1 23:14  25.11.16
  Не бих оптал този сценарий, отговорът може да бъде трсгичен за европа. РАЗБИРА СЕ,ЗА ОПИТ ПАРИ НЕ ВЗИМАТ. След това ще осъзнаем грешката си.
 • Някой
  Отговор
  2 23:47  25.11.16
  Турция не е в Европа и не е християнска държава.Какво повече да говорим.Преговорите въобще не е трябвало да започват.
 • ХАСАН
  Отговор
  3 00:20  26.11.16
  По добре да не влиза в Европа а само да развива бизнес отношения!!! Гей бракове са-нещо нормално за България но за Турция едва ли!
 • ХАСАН
  Отговор
  4 00:34  26.11.16
  До някой--къде в християнството има гей бракове,детско порно,простииуция и разврат както в Европа!!! Европа ке падне!!
 • 5 13:44  26.11.16
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 6 13:56  26.11.16
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай