2 483 3

„Счетоводителят на Аушвиц“ - виновен!

Оскар Грьонинг бе признат за виновен в съучастие за убийството на хиляди

„Счетоводителят на Аушвиц“ - виновен!
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Федералният съд в Германия потвърди присъдата на Оскар Грьонинг, по-известен като „счетоводителят на Аушвиц“, съобщи „Дойче Веле“.

През миналата година 95-годишният германец бе признат за виновен в съучастие за убийството на близо 300 000 души по време на Втората световна война.

Срещу възрастния мъж са повдигнати обвинения във физическо посегателство над други. Той обаче бе осъден заради това, че е помагал при сортирането и оценяването на ценности, взети от пристигналите в лагера на смъртта.

Обвинението посочи, че Оскар Грьонинг е станал част от „машините на смъртта“.

Германските медии посочват, че присъдата на Грьонинг за съдействие и съучастие в геноцид по време на нацисткия режим е първата подобна.

През миналата година „счетоводителят на Аушвиц“ бе осъден на четири години затвор.

Германия

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Иван
  Отговор
  1 17:27  28.11.16
  Не знам тези немци защо я позволяват тази еврейска гавра със страната им . Също и еврейката Меркел , защо още не е ликвидирана ?
 • Един
  Отговор
  2 18:27  28.11.16
  Трябва да го носят на ръце, а не да го съдят. Повече такива хора трябват на Европа
 • Чиф чиф
  Отговор
  3 10:20  29.11.16
  Реалните чифутски жертви са под 175 хиляди. Те са близо до естествената смъртност за даденият период. Като сравнение, в България не без участие на чифутски главорези, бяха избити като начало 400 хиляди интелигенция и средна класа. Бившите амбулантни търговци изведнъж станаха "интелектуалците на България".

Напиши коментар:


Публикувай