1 687 6

Мафиот стои зад смъртта на Кенеди?

Смята се, че известна репортерка е била убита, защото е била близо до неговото разкриване

Росен Стойчев

На 8-ми ноември 1965 г. известния журналист и телевизионна звезда Дороти Килгален беше открита мъртва в дома си в Манхатън. Според експерти, вероятно става въпрос за свръхдоза наркотици.

Само няколко седмици по-рано тя пътува до Ню Орлиънс, за да се срещне с таен информатор. Срещата е част от нейното 18-месечно разследване за убийството на президента Джон Кенеди, пише „Дейли Мейл“.

Патологът установява, че смъртта на Килгален е причинена от комбинация от хапчета за сън и алкохол. Случаят бива приключен.

Според адвоката и писател Марк Шау обаче, смъртта на Килгален е причинена от гангстер, който се опасява, че може да се разкрие, че той е мозъкът зад убийството на Кенеди. Сега той призовава за повторно разследване на смъртта на репортерката и твърди, че става въпрос за убийство, замаскирано като самоубийство.

Според Шау в убийството е замесена група, в която присъстват Франк Синатра, мафиотският дон – Карлос Марцело и мистериозен мъж, който вероятно е убил Килгален.

Кенеди е застрелян от Харви Осуолд през 1963 г. Убийството му потриса Килгален, която започва разследване, събирайки доказателства, за това, че Осуолд не е действал сам. Събраните файлове обаче изчезват след смъртта й. Според Шау, който е бил личен приятел на Кенеди, те са били откраднати след смъртта й.

Срещу Килгален се настройва дори основателят и глава на ФБР Джей Едгар Хувър, когото тя критикува, за това, че настоява, че Осуолд е действал сам. Тя разследва дон Марцело, за когото смята, че е мозъкът зад убийството на Кенеди. Килгален дори заявява пред свой приятел, че е на път да стигне до най-голямата история на века. Според нейни близки, в периода преди смъртта си, тя се е страхувала за своя живот и живота на своите близки. Също така нейни близки твърдят, че тя никога не е давала симптоми, за това да е пристрастена към алкохола или хапчетата.

Впоследствие в кръвта й е намерено допълнително количество наркотици, но властите не са осведомени за това. За последно преди смъртта си репортерката е забелязана с мистериозен мъж в хотел в Ню Йорк. Неговото име е Джон Патаки, като се смята, че тя е имала връзка с него. Смята се, че тяхната връзка се е разпаднала, след като тя е достигнала до ключови доказателства за смъртта на Кенеди.

САЩ


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • НикиД
  Отговор
  1 10:32  05.12.16
  според официалната версия Осуалд, който не е бил обучен стрелец, използвайки архаична италианска винтовка от началото на 20 век, успява да произведе 3 изстрела в рамките на 10 сек, срешу подвижна мишена на поне 70 метра разстояние, като 2 от тях попадат в целта... аре стига....

  Коментиран от #4

 • гост
  Отговор
  2 13:02  05.12.16
  Ами същото като историята за 11. Септември с цел военни действия спрямо други страни. Има си лоби, което иска да воюва и да прибира милиарди, когато има спънка или риск да бъдат разкрити, те причиняват сериозен инцидент, с който решават проблемите си. Ясно е, че версията за това убийство е изфабрикувана, има доказателства з участието на повече снайперисти от различни посоки, невъзможността да се произведат толкова точни изстрели и бързото накисване на Осуалд. Идентично е и със самолетите, неуките атентатори пилотилали самолети с много от технически възможната скорост на самолетите, липсата на самолетни останки и контролираното сриване на сградите. Всичко е нагласено, но това е матрицата в която живеем.

  Коментиран от #3

 • НикиД
  Отговор
  3 13:23  05.12.16

  До коментар #2 от "гост":

  за мен убийството на Кенеди НЕ е дело на мафията, твърде голяма хапка е това за италианските бандити, колкото и да са били могъщи. по-скоро става въпрос за вътрешен заговор на високо ниво, заради нежеланието на Кенеди да се включи във войната във Виетнам и като цяло това, че се е опитвал да го играе независим и да не се съобразява с различните лобита. защото е всеизвестно, че амер. президент е до голяма степен ,,кукла на конци,, и рядко вззима самостоятелни решения. разбира се не е изключена и официалната версия и Осуалд да е действал самостоятелно. колкото и да е трудно на пръв поглед да се извърши покушение срещу президента, ако има човек, който е готов да се жертва, тази задача става изпълнима.
 • Лукчо
  Отговор
  4 13:40  05.12.16

  До коментар #1 от "НикиД":

  В интерес на истината Лий Харви Осулад е бил морски прехотинец, обучаван за снайперист, а и карабината не е за подценявяне на такава дистанция. Друг е въпросът, че в атентатът вероятно е участвал и втори стрелец и е организиран прекалено добре за възможностите на мафията...

  Коментиран от #5

 • НикиД
  Отговор
  5 13:56  05.12.16

  До коментар #4 от "Лукчо":

  вярно е ,че е бил в Морската пехота, но не е бил обучаван за снайперист. на стандартните стрелкови изпитания едва успява да покрие минималните стандарти. що се касае до винтовката ,,Каркано,, тя има репутация на доста калпаво и неточно оръжие, но наистина 60-70 метра не е голямо разстояние. провеждани са много тестове и възстановки на събитието и единствено професионални стрелци и снайперисти са успявали да повторят този резултат, който сетвърди, че е постигнал Осуалд.
 • Д'Мин
  Отговор
  6 16:46  05.12.16
  Не беше ли виновен Путин?

Напиши коментар:


Публикувай