1 383 1

Гръцки съд разреши екстрадицията на трима от турските военни

Вчера беше отказано искане на Анкара за екстрадиция на други трима от групата

Снимка: БТА/АР
Снимка: БТА/АР
Анатоли Стайков

Съд в Атина издаде решение за екстрадиция на трима турски военнослужещи от общо осемте души, които избягаха в Гърция след осуетения преврат на 15 юли, предаде ТАСС. Вчера беше отказано искане на Турция за екстрадиция на други трима от групата.

Осем турски военнослужещи - трима майори, трима лейтенанти и двама сержанти - се приземиха с военен хеликоптер на летище в град Александруполис часове след неуспешния опит за преврат в Турция. Те веднага поискаха убежище в Гърция, изтъквайки че се страхуват за живота си, но отрекоха да са участвали в опита за преврат. Анкара от своя страна смята, че те са замесени и още от самото начало настоява за екстрадирането им.

Днес Апелативният съд в Атина одобри искането на Анкара за екстрадиция на трима от военнослужещите по обвинения, че са замесени в опита за преврат, опитали са да осуетят парламентарно заседание и са отвлекли хеликоптер.

Съдът отхвърли обвинението в участие в опит за убийство на турския президент Реджеп Ердоган. Очаква се тримата да обжалват решението, отбелязва ТАСС.

Гърция


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • кроко
    Отговор
    1 21:08  06.12.16
    Ейй, много време им трябваше на тия гръцки съдии, я вижте нашите колко бързо действат ;)!

Напиши коментар:


Публикувай