Last news in Fakti

8 Декември, 2016 15:08 16 562 12

Датски политик: Трябва да се стреля по мигранти, плаващи към Европа

  • мигранти-
  • бежанци-
  • датски политик-
  • стрелба-
  • предупредителни изстрели-
  • предупредителна стрелба-
  • кенет кристенсен берт

Говорителят на Датската народна партия по въпросите на ЕС, изрази съжаление за думите си

Датски политик: Трябва да се стреля по мигранти, плаващи към Европа - 1
Снимка Архив АП/БТА

Датски политик, изрази съжаление за думите си, че по мигрантите, които плават към бреговете на Европа „трябва да се стреля“, ако навлязат в „териториалните води на континента“, пише в. Belfast Telegraph.

Кенет Кристенсен Берт, говорител на Датската народна партия по въпросите на ЕС, поясни своя коментар, направен в ефира на държавната телевизия DK4, като заяви, че става въпрос за "предупредителни изстрели".

Политикът обясни, че първоначалните му коментари "могат да се тълкуват по начин, различен от значението, което е вложил в тях“. Все пак той не се отметна от казаното, като заяви, че трябва да се стреля предупредително, защото защитата на териториалните граници на Европейския съюз е от съществено значение.

Кристенсен Берт е член на антиимигрантската популистка Датската народна партия, която е втората по големина политическа сила в страната и част от управляващата коалиция.

Политици от опозицията, както и високопоставен член от Либерална партия на премиера Ларс Льоре Расмусен, изразиха възмущение и разкритикуваха Кристенсен Берт за първоначалното му изказване, което гласеше: "Единственият ефективен начин да връщаме лодките обратно е да предупредим: "Не можете да минавате през тази национална граница и ако го сторите, вие ще бъдете застреляни или ще бъдете върнати обратно."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 xxxx

    22 1 Отговор
    БРАВО
  • 2 Morgoth

    23 3 Отговор
    Имигрантите плаващи към Европа трябва да бъдат спасени от морето, нахранени, напоени и с блага дума качени на първия самолет за в къщи.
  • 3 ХЕЙ

    30 2 Отговор
    Толкова ли са тъпи политици , нали има челен опит на Австралия , която праща тези талибани на остров ,някъде на майната .Тази новина веднага отказала далавера с трафика на хора .След като знаят че няма да видят Австралия,хич не се натискат..Какво пречи на Европа да действа по същия начин...Значи има нещо гнило в цялата тази история с тези скакалци -има план за войни в Европа..Друго не мога да предположа след като нищо не се прави по въпроса..
  • 4 Да ама не

    24 1 Отговор
    Най-големите трафиканти на нелегални араби, афганистанци, африканци и пр. са корабите на НАТО, които ги обират като каймак из Средиземно море и ги стоварват за отглеждане в ЕС
  • 5 Пророних сълза

    27 0 Отговор
    Какво лошо е предложил?Защо някоий трябва да им е длъжен да ги спасява да ги храни,да ги обслужва и тн?Освен това,те биха направили същото с нас ако ние бяхме на тяхно място.Даже ще карат децата си да ни гърмят с картечници или да палят лодките с огнехвъргачки пък те ще цвилят от смях и ще качват клипчетата в интернет.Е,тук-таме ще има и по някой "човечен" който просто ще ни ползва като роби.Мъжете за физически труд а жените дето стават-за сексуални робини.Останалите-на рибите.Тва ще им е добрината не си правете розови илюзии.Луната не е правена от сирене добрият дядо мраз/коледа или там квото е актьор срещу пари а чудеса се случвт най-вече в приказките.Така,че хайде малко реалност.
  • 6 реалист

    28 1 Отговор
    Какво толкова е казал човека !? Значи до преди евро толерасти и либерасти тихомълком и подмолно да завладеят управлението на Европа и да отворят всички порти за навлеците, какво беше !?!?
    Границите се охраняваха и по тях се стреляше предупредително и на месо, когато се наложи. В голяма част по света и сега е така, а да не говорим за най-голямата "демокрация" в света САЩ, където питайте ги дали не стрелят по мексиканската граница?
    В Европейския случай заради гореспоменатите смотаняци, които по призумция приемат, че всички са мили и добри се стигна до масови изнасилвания, убийства, грабежи и какво ли не на стария континент. Вижте пследните брутални случаи напр. с ритника в гъраба на невинна жена, вижте картата на мюсюлманската имигрантска престъпност само в Германия и т.н.
    Нормално е хората да искат да се опазят себе си и това което те и дедите им са градили!
    Извинете но обяснете тогава евромишки такива, как да се спре това, явно мирните форми бисквитки, прегръдки и добра дума се изчерпаха.
    За съжаление тези разбират явно само един международен език сещате се кой!
  • 7 кроко

    17 0 Отговор
    Звучи крайно, но ако продължават да ги приемат и с години да им „разглеждат” молбите за обежище, потока от навлеци и паплач няма да секне. Като ги приемаме им казваме все едно „идвайте”. А трябва як отпор. Това тяхното си е нахлуване и ситуацията е екстремна, изисква твърди мерки, вкл. стрелба за да им се покаже че не са добре дошли.
  • 8 Иван

    10 0 Отговор
    Не само по плаващи , трябва и по пристигнали . По стрелбата ще познаете истинския патриот , не като платени клоуни от партийната мафия да се правят на патриоти като ямболския к--тен .
  • 9 Васичка Атанасова

    1 10 Отговор
    о Боже дано нямаме съдбата та тези хора

    Коментиран от #10

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 хгхлу

    14 0 Отговор
    Естествено че е прав, те са нашественици като скакалци или други паразити за които се ползват инсектицидите. Не сещам за някой който доброволно би вкарал подобна твар в градината.
  • 12 До Васичка Атанасова

    3 1 Отговор
    О Боже, дано нямаш късмета да живееш с тази зган!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания