Last news in Fakti

18 Декември, 2016 08:56 1 820 11

Намеса на НАТО само ще влоши нещата в Сирия

  • нато-
  • йенс столтенберг-
  • сирия

Алиансът ще се въздържа от военна намеса

НАТО ще се въздържа от военна операция в Сирия. Това беше обявено от генералния секретар на Алианса Йенс Столтенберг, цитиран от Sputnik.

Според него евентуална военна намеса би могла да влоши положението в конфликта още повече.

„Ние виждаме една ужасна хуманитарна катастрофа в Сирия. Понякога обаче цената за използването на военни средства е по-висока, от колкото ползата.

Ние сме съгласни, че военна намеса на НАТО ще направи ужасната ситуация, още по-ужасна“, заяви Столтенберг.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    15 1 Отговор
    Голям оптимист. Всички мислехме че по зле от колкото сториха нато на Сирия не може да се напрви. Но те обаче са оптимисти и мислят че могат да постигнат по големи успехи в злонамерените си действия.
  • 2 незнайко

    13 1 Отговор
    Разбъркаха кошера и сега се оттеглят. Типично е за тях, да създават конфликти по цял свят.
  • 3 Гого

    12 1 Отговор
    НАТО е една паразитна организация която нищо не прави само симулира действие. Цялата работа беше да разцепят Сирия ама руснаците им объркаха нещата!
  • 4 до 1 2 и 3

    10 0 Отговор
    Всичко което сте написали е вярно,но тук е друг смисъла...НАТО не иска да действа в Сирия защото реално ще трябва да се изправи срещу Русия-факт.А те това немогат да си го позволят-нямат капацитета и единството на членовете си.Затова ще подпомагат тайно "умерената опозиция" и ще се стараят да конфронтират Турция с Иран и кюрдите,а ИД ще са острието против Асад...А с Русия ще са само преговори и медийна истерия за избитата "умерена опозиция"...Да ви припомня какво каза един немски генерал по тяхната телевизия...""Без разрешението на Русия,даже врабчетата не летят в Сирия"...https://youtu.be/McaSrornzoM.........това е истината---страха на НАТО....
  • 5 стоян георгиев

    1 7 Отговор
    след като конгреса на сащ бламира идеята на обама преди 4-5 години за военно решение подобно натова в либия ,заради ненадеждноста на опозицията се даде възможност на русия и иран да влязат в конфликта.след появата на такива играчи няма кво друго да се очаква освен тотално мракобесие и разруха.вижте им държавите и мислете кво ще докарат в сирия.за съжаление вече процеса не може да се контролира военно освен в зоните на западните съюзници,та ще трябва време докато руснаци и иранци покажат ква напаст са на местните,ние тук в българия много добре знаем ,кво значи руския свят,а именно разруха ,корупция и ла.на.

    Коментиран от #6, #7

  • 6 на Деса шушито

    8 0 Отговор

    До коментар #5 от "стоян георгиев":

    Здравата заработваш коледните надбавки!
  • 7 Издислав

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "стоян георгиев":

    Не конгреса на САЩ бламира идеята, а руските и китайски кораби в залива. Е онзи "Варяг" с големите ракети за самолетоносачи. Дори бяха обявили и дати на ударите. Провериха ПВО-то на Сирия с две балистични ракети ,изстреляни от подводница. Едната ракета беше унищожена във въздуха, а на другата се въздейства по електронен път,и беше насочена и приводнена пред сирийският бряг. След тази демонстрация на сила, се даде възможност на САЩ елегантно да отстъпят от своето решение за война, и се измисли казуса с "доброволното унищожение на химическото оръжие на Сирия. Но конфликта не спря до там. САЩ намериха свои съюзници в залива,с които поведоха прокси воина, с цялата паплач която можеха да съберат и обучат. Проблема на САЩ в момента е ,че един по един тези съюзници се изнизват от конфликта ,като пръдня през гащи ,като видяха дебелият.

    Коментиран от #9

  • 8 Бай хой

    5 0 Отговор
    Десо ма станала си за посмешище. Последният мохикан в защита на агресора нато.
    Я вземи т обясни как Иран и Русия не се намесиха в Ирак и в Либия, и в Мали и в Кения и в Нигерия ив Тайланд и в Йемен и в Сомалия и на много други места където грее днес бамериканската демокрация,
    Обясни и защо при лошия социализъм България се развиваше а при така наречената хамериканска демокрация всичко се руши, Българите избягаха а и всичко е от не сигурно по не сигурно. Дори и твоето бъдеще е твърде безперспективно особено след като онова нещо от президенството се изнесе след месец. В киев ли ще се изнесеш? Търсят кой да замести сакаашвили.

    Коментиран от #10

  • 9 стоян георгиев

    0 2 Отговор

    До коментар #7 от "Издислав":

    ха,ха,ха.....пробвали ги с ракети казваш???сирия не може една палмира да ударжи срещу 1000 талибана щяла обаче да стресне сащ :))!руски кораби е като индианци с пишещи машини :).нали кораба е техническо средство бе компетентнии ,а в техниката руснаците се вижда къде са -телевизор ,електрон и лада.сега ще почнеш да ми обясняваш как във военно отношение не било така ама явно не си бил воиник и не си се докосвал до съветския военен гении в техниката.само неработещи боклуци.и не си прави илюзии сащ не искат война в близкия изток напротив на най-силния и най-добрия в квото се сетиш му трябва мир ,а не силово да си изравнява мача като тоя дето не го бива за нищо ,както са руснаци иранци и т.н. талибани.китаиците не ги мисли техните кораби първи ще се обърнат срещу руските когато стане въпрос за интереса на поднебесната империя дето лапа сега от сащ та се сцепва.та има си интернет вадиш и четеш как под натиска и на европа конгреса на сащ бламира използването на сила в сирия и никаде при мотивите не влизаше русия ,основната причина бе ненадеждността на алтернативата на асад и положението се остави клатещо,което вкара руснаци и иранци в играта.
  • 10 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Бай хой":

    ще ти отговоря на въпросите само ако отговориш ,защо руснаците пропуснаха ал нусра да излязат от алепо?
  • 11 гост

    0 0 Отговор
    САЩ и Русия работят заедно срещу ЕС и европейските нация бе псевдоразбирачи от кръчмарски тип .
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания