Last news in Fakti

21 Декември, 2016 09:14 1 557 4

От Турция обвиниха Гюлен за убийството на руския посланик

  • турция-
  • посланик-
  • фетхулах гюлен

Това бе обявено от турския външен министър Мевлют Чавушоглу

Организацията на Фетхулах Гюлен стои зад убийството на руския посланик в Анкара. Това е заявил турският външен министър Мевлют Чавушоглу в разговор с държавния секретар на САЩ Джон Кери, съобщи „Ройтерс“.

По думите на Чавушоглу „Анкара и Москва вярват, че Гюлен стои зад убийството на Андрей Карлов“.

Говорителят на Държавния департамент на САЩ Джон Кърби заяви, че Вашингтон няма информация за това, дали Гюлен стои зад убийството. Анкара обвинява проповедника и за опита за преврат в Турция през юли.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    2 0 Отговор
    Тия са жалки ... каквото и да стана от тук нататък е Гюлен, да си знаете!

    Коментиран от #3

  • 2 Наско

    4 0 Отговор
    Тези атентати и това показно убийство са дело на ФАЩ, държава създадена от антихриста, нещо не им се нрави сближаването на Русия и Турция .Това да дестабилизират държави , да налагат санкции и да сеят ДЕМОНкрации го могат най добре
  • 3 ххх

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "некойси":

    Така е, направо стават смешни.
    Те руснаците си пратиха техни хора и ще разберат кой, как и какво...
  • 4 12345

    1 0 Отговор
    ЕрДухан явно мисли че другите са по малоумни и от него . Убеден съм че руснаците ще направят така че да умре като куче задето така се изгаври със тях .
Новини по държави: