Last news in Fakti

22 Декември, 2016 01:06 2 802 9

Путин обясни защо Карлов е бил без охрана в нощта на убийството му

  • русия-
  • охрана-
  • андрей карлов-
  • убийство-
  • заслон-
  • служба за външно разузнаване-
  • владимир путин

За охраната на руските дипломати в чужбина отговаря специализирано подразделение на Служба за външно разузнаване на Руската федерация

Путин обясни защо Карлов е бил без охрана в нощта на убийството му - 1

Руският президент Владимир Путин обясни отсъствието на въоръжена охрана край посланик Андрей Карлов, по време на убийството му в понеделник вечер.

Той заяви, че представителите на спецслужбите, които отговарят за защитата и безопасността на руския дипломатически персонал в чужбина, имат правомощия единствено на територията на руската дипломатическа мисия, съобщи ТАСС.

"Факт е, че съществува общо правило, според което въоръжената охрана на посолството има право да работи само на територията на посолството. Зад оградата не трябва да се излиза с оръжие. В това е проблемът", заяви руският държавен глава по време на срещата си с представители от двете камари на руския парламент.

Путин заяви, че това правило важи не само в Турция, но и в повечето държави по света. Според него обаче, имайки предвид каква е ситуацията в някои страни, напълно възможно е Русия да успее да се споразумее с техните правителства за други правила.Путин обясни защо Карлов е бил без охрана в нощта на убийството му

За сигурността и защитата на руските служители в посолствата и консулствата по света, отговаря специален отряд на руската Служба за външно разузнаване, известен под името „Заслон“. За да могат да изпълняват задълженията си обаче, те трябва да получат разрешение от правителството на съответната държава. Анкара вече 10 години отказва да даде такова разрешение на Москва, пише Лента.ру.

Агенция РИА съобщи, че след бруталното убийство на руския посланик Андрей Карлов в Анкара обаче, турските власти са се съгласили да преговарят за присъствието и работата на „Заслон“ в страната.

Путин обясни защо Карлов е бил без охрана в нощта на убийството му


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трол

    12 0 Отговор
    Даааа, а в България, като дойде големия брат и взимат оръжията на полицаите ни.
  • 2 сербез путин

    7 6 Отговор
    Е, в Украйна нямате споразумение но си носите оръжие извън мисията?
  • 3 Пеньо

    5 5 Отговор
    Нескопосани обяснения за провала на разузнаването и на Русия и на Турция!

    Коментиран от #4

  • 4 1234567890

    4 3 Отговор

    До коментар #3 от "Пеньо":

    няма такова нещо, като провал. само не знам дали и кога руский медведь ще скокне и разпердушини тия метили.
  • 5 ссс

    4 0 Отговор
    На един свястна и добре обучена охрана, която е винаги нащрек не и трябва оръжие за да неутрализира въоръжен нападател. Но понеже на последък отнощенията между двете страни се подобриха, руснаците се поразпасаха и олабиха вниманието, а сега се оправдавт, че нямали оръжие.
  • 6 Киро

    6 1 Отговор
    Как без охрана бе, я каква надеждна турска охрана имаше...!

    Пак му вярвайте на ислямиста ердогрух и пак се прегръщайте!
  • 7 раптор

    3 2 Отговор
    То на турчетата им стана навик да ни трепят в гръб... Тва племе е най-гнусното! Очаквам деня на #КОНСТАНТИНОПОЛНАШ вече 600+ години.
  • 8 Хасан

    1 1 Отговор
    раптор.. Ти пък.. 1,5 милиона София не може да я управляваш без европейска просия.. исках да кажа европейски фондове.. А ще управляваш 20 милиона град..

    Коментиран от #9

  • 9 раптор

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Хасан":

    На 1во място ще го евакуираме... И заселим с наши хора! Гърци, българи, арменци, сърби и всички други принадлежащи към нашето общо цивилизационно пространство.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания