Last news in Fakti

26 Декември, 2016 15:20 2 391 7

Пакистан заплаши Израел с ядрена атака

  • пакистан-
  • израел-
  • ядрена атака-
  • удар-
  • заплаха-
  • сирия

Фалшива новина разгорещи страстите

Пакистан заплаши Израел с ядрена атака - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Пакистански военнослужещи отправиха ядрена заплаха към Израел заради думи на бивш израелски министър, които се оказаха изфабрикувани, съобщи Middle East Eye.

Преди дни сайтът AWDnews цитира думи (които не са били изричани) на бившия министър на отбраната Моше Ялон, че Израел ще унищожи Пакистан, ако изпрати сухопътни войски в Сирия в борбата срещу „Ислямска държава“.

Въпреки фалшивата новина пакистанският министър на отбраната Хаваджа Асиф напомни на израелски власти, че страната му притежава ядрено оръжие.

Военният министър на Пакистан написа в социалните мрежи: „Израелски военен министър заплашва да удари Пакистан, ако изпрати войски в Сирия срещу ДАЕШ. Израел забравя, че Пакистан също е ядрена страна“.

Моше Ялон не е част от правителството в Израел от месец май насам, а страната остава неутрална по отношение на сирийския конфликт, което накара анализаторите да се озадачат от бурната реакция на Пакистан.

Освен това сайтът AWDnews има опит с неверни истории. По-рано през тази година написа, че йорданският крал е убил съпругата си, и обвини ЦРУ, че стои зад покушението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 По темата

    7 0 Отговор
    (Освен това сайтът AWDnews има опит с неверни истории. По-рано през тази година написа, че йорданският крал е убил съпругата си, и обвини ЦРУ, че стои зад покушението.)Проблема на този министър си е негов щом вярва на такива сайтове
  • 2 Гост читател

    8 5 Отговор
    Дано не се стига до такива неща.Израел е много сериозна военна сила. Освен Русия,САЩ и Китай не знам дали някоя друга държава сама може да унищожи Израел. Там фактически цялото население е армия.Жените също ходят в казарма и то по 3 год. ,до колкото знам. Имам приятел ,който живее там-казвал ми е ,че почти всеки човек по улицата носи оръжие. И са фанатици ,почти колкото арабите.

    Коментиран от #4, #5

  • 3 гост

    3 3 Отговор
    То това трябва да стане и света ще се оправи веднъж за винаги .
  • 4 Някой

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "Гост читател":

    Те са си братя с арабите – семити.Но исляма е разказал играта на арабелите и ги е оставил в 9 ти век.
    Но по наглост и безскрупулност си приличат много.
    Фюрерът не случайно ги е подгонил.
  • 5 Шаум

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Гост читател":

    Потвърждавам думите ти! Израелската армия практически е цялото население на страната. То и не може да е другояче, защото евреите са най-мразения етнос в целия свят...
    За обучението на всеки войник се харчат по около 5-15000$ годишно в зависимост към кои войски е. Там населението е подредено по райони и си имат групи отговарящи за предстоящите военни подготовки. Обучението им се разпределя във времето според възраст и показани умения.
  • 6 Киро

    1 0 Отговор
    Израел има повече изтребители от Китай бре!
    Имат 2500 изтребителя тия!
    Къде-къде по-нови и модерни от тия на Китай!

    Израел има повече самолети 5-то поколение даже в сравнение с тия, дето ги произвеждат (САЩ).

    Израел сигурно има повече ядрени ракети и от Китай (въпреки, че Израел не оповестява точно колко има), да не говорим за разни ислямски мишки, като Пакистан!

    Израел има едно от най-модерните въоръжения изобщо и една от най-подготвените армии!
    Могат да изметат целия регион за дни.

    Не случайно имаше прогнози, че при военен конфликт между Турция и Израел преди няколко години, Турция приключва курса в рамките на от 2 до 3 месеца и то без използване на ядрено оръжие!
  • 7 Аврааааам

    0 0 Отговор
    Евреин да се бие на война , това ще е хубаво да се види . Няма толкова тъп евреин .Но да те измами нямат равни .