Last news in Fakti

1 Януари, 2017 19:36 2 100 8

САЩ не са имали информация за атентата в Истанбул

  • истанбул-
  • атентат-
  • информация-
  • сащ-
  • терористична атака-
  • терористична заплаха-
  • турция

От американското посолство отрекоха появилите се по-рано слухове

САЩ не са имали информация за атентата в Истанбул - 1
Снимка АП/БТА

САЩ отрекоха появилите се твърдения, че са знаели предварително за евентуално терористично нападение, подготвяно за новогодишната нощ.

"Противно на слуховете, които циркулират в социалните мрежи, правителството на САЩ не е разполагало с информация за заплахи, отправени към конкретни места за развлечение, включително и клуб Рейна", заявиха в изявление от американското посолство в Анкара.

От там казаха още, че САЩ са издали "предупреждение от общ характер", според което, по време на празничния сезон Турция и различни части на Европа" са застрашени от евентуални терористични атаки. То е било издадено още на 22 декември, но в него не присъства предупреждение към американците да стоят настрана от специфични места или квартали.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тото

    1 0 Отговор
    от дек на дек пък САЩ
  • 2 волен сидеров

    4 1 Отговор
    ха изненада-информация за какво им е-те сами си организират атентатие ,изпълнителите са пак обучавани от тях-жалкото е че им се разкриват картите как действат вече-със страх и размирици по всяко кътче на света и после в суматохата си оправят редиците и насочват човешките съдби на всеки народ на където те искат.след време ще сложат и чиповете във всеки един обикновен човек,сега са камерите и следенето на всякъде,а за вирусите нямам думи-пускат си ги и трепят наред-и над България има особено с преминаващите техни самолети и си на пръскат като троскот -после се чудим от къде толкова болести.но ще дойде ден всичко се връща-жалкото е че страдат обикновените хорица...
  • 3 Истината

    2 0 Отговор
    Доколкото разбах от други източници,САЩ не само са знаели но са направили предупрежзевие за атентата. Друг е въпроса откъде САЩ предварително знаят за почти всички атентати!?!
  • 4 гост

    2 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: САЩ не са имали информация за атентата в Истанбул
    е как така,та нали те им ги пращат,та да преосмислят рускотурската дружба

    Коментиран от #5

  • 5 Azazel

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    А, преди "руско-турската дружба, когато Турция беше верен съюзник на САЩ и беше на ръба на военен конфликт с Русия, но пак ставаха толкова терористични актове в Турция, Русия ли ги организираше, за да преосмислят турците американско-турската дружба?... Или пак американците ги организираха, ей така - щото са злодеите в стар съветски филм?... Колкото и да е странно на някои "акъли" във форума тук, не всичко на този свят се върти около САЩ и Русия, и турците доста успешно сами си създават съвсем други външни и вътрешни врагове, които от десетилетия извършват терористични актове там.
  • 6 2222

    4 2 Отговор
    На САЩ информация не им трябва , те са организаторите и изпълнителите на всички войни и атентати по света!
  • 7 Диди

    1 2 Отговор
    Не мисля,че американците нямаше да предупредят за този атентат ако знаеха.Америка наистина предупреди Европа,че ще има атентати.Това казаха преди време по немската телевизия.
  • 8 Бай хой

    2 1 Отговор
    Диди, ти наистина не мислиш. Преписването на нпо лозунги не е мислене.
Новини по държави: