Last news in Fakti

7 Ноември, 2011 10:40 5 273 0

Карлос Чакала отново застава пред съда

  • карлос чакала-
  • илич рамирес санчес-
  • атентати

Терористът призна за над 100 атентата

Дело срещу терориста Илич Рамирес Санчес, познат още като Карлос Чакала, започва днес в специален Наказателен съд в Париж, пише вестник „Поан”. От днес до 16 декември Санчес ще бъде съден за извършването на четири атентата, които отнеха живота на 11 души и раниха 150 души във Франция,.

След ареста си в Судан през 1994 година Чакала не е напускал френските затвори. През 1997 година той бе признат за виновен и осъден на доживотен затвор за убийството на трима души, двама от които полицаи, при нападение, извършено през 1975 година в Париж.

Терористът Карлос продължава медийните си провокации преди началото на делото. В интервю за венецуелския в. „Ел Насионал”, публикувано в неделя, 62-годишният Санчес за първи път признава за извършването на над 100 атентата, които са отнели живота на близо 2000 души. Досега той признаваше само за вземането на 70 души за заложници в централата на ОПЕК във Виена, при което загинаха трима души през декември 1975 г.

В отговор на въпрос за цивилните жертви на атентатите, извършени под негово ръководство, Чакала увери, че те са „много малко”. „Сметнах, че те са под 10%. Сред 1500-2000-те убити има не повече от 200 цивилни жертви”, заяви терориста в телефонно интервю, осъществено на 27 и 28 октомври.

Той дори се сравнява с кубинския лидер Фидел Кастро, заявявайки, че той е "убил повече хора". "Тероризмът ще съществува дотогава, докогато империалистите запазват световна доминация. Аз съм врагът на терористите, които са САЩ и Израел", заявява още Карлос.

Терористът, който е убеден, че ще бъде освободен, твърди, че ще се включи в правителството на Уго Чавес, за да „помогне за въоръжената му защита”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА