Last news in Fakti

2 Януари, 2017 10:48 2 018 11

ИД пое отговорност за атаката в нощния клуб в Истанбул

  • истанбул-
  • ислямска държава

"Героичен воин на халифата нанесе удар в нощен клуб, където християните празнуваха своя вероотстъпнически празник", се казва в изявлението

ИД пое отговорност за атаката в нощния клуб в Истанбул - 1
Снимка: БТА/АР

"Ислямска държава" пое отговорност за атентата в нощния клуб "Рейна" в Истанбул, предаде ТАСС, като се позова на изявление на ИД.

В Новогодишната нощ въоръжен мъж застреля 39 души в популярното заведение. Десетки бяха ранени. Нападателят все още се издирва.

"В продължаващата, благословена операция на Ислямска държава срещу защитниците на кръста, в Турция един героичен воин на халифата нанесе удар в един от най-прочутите нощни клубове, където християните празнуваха своя вероотстъпнически празник", се казва в изявлението на ИД.

Сред жертвите и ранените в атентата има чужденци. Сред убитите са граждани на Русия, Франция, Саудитска Арабия, Тунис, Ливан, Йордания, Либия и Израел, припомня ТАСС. Сред ранените има и българка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наско

    7 0 Отговор
    Тия гадове ще заслужат по един полумесец зашит за дрехите и подходящо отношение.
    Явно с исляма особено този от Саудитска Арабия друг начин за оправяне няма.
  • 2 Марио

    8 0 Отговор
    Еми докато не се започне война срещу тях *сухопътна* това няма да спре.Да отидат в Сирия и Ирак да ги избият всички и готово.Кво е това хората празнуват,идва някой мръсен п...л от ИД и застрелва хората като кучета
  • 3 незнайко

    4 0 Отговор
    В тези техни така наречени войни, се насажда омраза още "преди да се родят". Незачитането на жената като човек е една от основните причини. Те са като животни. Марио е прав за сухопътната война. Тези които биват хванати в Европа, трябва да се унищожават на место.

    Коментиран от #4

  • 4 гост

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "незнайко":

    И как ще хванеш точно правилните хора? Ще се избиват всички мъже наред ли? Или ще ги питат ти радикален ли си или не? Като се изпокрият в пусти местости и планини как ще ги заловят?
    Варианта е да не се пускат през границите и да си стоят както бе доскоро. С тази миграция се объркват пагубно държавните ценности. Ако няма лесно преминаване няма да има и толкова "борци" за правилната вяра в европейските страни, а и в Турция, която е значителната си част е вече със съвременен вид и култура.
  • 5 Realist

    0 0 Отговор
    Така трябва да изглежда.уж борбата е на религиозна основа за простолюдието но всъщност всичко е планирано в САЩ и има съвсем други цели Разделяй и владей нали В Ирак уж имаше атомно оръжие за да го съсипят Олигофрените Буш
  • 6 Хасан

    0 3 Отговор
    Уж Турция подкрепяше ИДИЛ а те извършват атентати в Турция.. Лъжливата западна пропаганда се насра.. Създадоха Франкейщан и го изпуснаха от контрол.. Как-то навремето с талибаните и ал кайда.. Създадоха врага призрак и по такъв начин мога да обвиняват всекиго

    Коментиран от #8

  • 7 Хасан

    0 3 Отговор
    Трябва да подкрепим Русия и Турция в борбата срещу тероризма.. Запада трябва да спре с подкрепата за терористите.. Как може да се прави митинг в Брюксел в подкрепа на ПКК терористи,които убиват войници които са членове на НАТО..

    Коментиран от #9

  • 8 No fes

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "Хасан":

    Подкрепяше ги Турция но после се изметна по турски.Сега ИДИЛ им отмъщава.
    Ердоган е голям мръсник.За да свали Асад и да вземе територия от Сирия въоръжаваше ИДИЛ и купуваше евтин петрол от тях.Даже свали и руски самолет защото му бомбеха керваните.
    После като му го забиха хубаво руснаците и загуби милиарди отиде да се моли на Путин.И както много се заканваше така се извини и му се прави на приятел.
    И какво стана накрая големият приятел на терористите от ИДИЛ и враг на руснаците сега се завъртя мазно по турски и се прави на голям борец срещу тероризма.
    Но терорист според него е всеки който му пречи и така цялата опозиция под ножа.
    Но в живота всичко се връща и на него ще му дойде реда.
  • 9 555

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Хасан":

    Кои членове на НАТО да подкрепяме? Ония които незконно са нахлули на чужди територии?Какво правят в Кипър кой ги е канил там?А в Ирак?
    Правителството на Ирак отдавна ги призова да напуснат защо са там?
    За Крим ореваха света а Кипър колко години е окупиран?
    Или ние да ги подкрепяме а те за благодарност да искат нашите земи.
    На турчин вяра да нямаш.
  • 10 Хасан

    1 0 Отговор
    За Кипър -ако си чел история би трябва да знаеш че е бил турски остров.. Османската империя дава под наем на Великобритания за да финансира Кримската война..като Хонконг.. .. На края на договора Великобритания не връща острова и я обявява за своя колония.. По късно острова се обявява за независима с гарантира Англия,Гърция и Турция. но през 70 военната хунта в Гърция почва гонения срещу мирното турско население с цел да напуснат острова. Тогава Турция ползвайки се от правото си на на гарантьор нахлува в Кипър.. И създава независима Турска република.. Тя не е част от Турция ами е отделна държава
  • 11 Хасан

    1 0 Отговор
    А Крим не е нито руски нито украински а е на Кримското ханство.. Това е земя на татарите.. И е редно там да се създаде кримската татарска република.