Last news in Fakti

4 Януари, 2017 16:17 1 607 0

Ердоган: Няма да играем играта на терористите

  • реджеп ердоган-
  • истанбул-
  • турция

Той заяви, че атентатът в Истанбул цели да причини разделение в неговата страна

„Атаката в Истанбул имаше за цел да задълбочи разделителните линии в Турция, но ние няма да се поддадем на тази игра.“ Това беше заявено от турския президент Реджеп Ердоган, цитиран от Indian Express.

Това беше първият коментар на Ердоган за атентата, който отне живота на 39 души. Отговорността за атаката беше поета от Ислямска държава.

„Да представяте страната, която води най-тежката битка с ДАЕШ, като такава, която сътрудничи на организацията, е това, което терористите искат. Турският начин на живот никога не е бил под заплаха. Да твърдите, че Турция се е предала пред терористите, значи да заемете тяхната страна. Аз съм посветил живота си на това, да предотвратя Турция да се превърне в страна, доминирана от една група.

В момента се водят преговори, които могат да прекратят нашата операция в Ал Баб за известно време. След това обаче ние планираме да пречистим целия регион от терористи. Начинът на живот на никого в Турция не е системно заплашен“, заяви Ердоган.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: