Last news in Fakti

5 Януари, 2017 15:24, обновена 5 Януари, 2017 17:19 3 838 2

Експлозия разтърси Измир (Видео)

  • измир-
  • турция-
  • съдебна палата-
  • експлозия

Взривът е избухнал до Съдебната палата в западния турски град

Експлозия разтърси Измир (Видео) - 1
Снимки: БТА/ AP

Експлозия разтърси турския град Измир, съобщи „Хабер турк“. Взривът е избухнал близо до Съдебната палата в западния град.

На място са били изпратени няколко линейки. По предварителна информация атаката е осъществена с кола-бомба. Анадолската агенция съобщи, че един полицай и един съдебен служител са били убити при последвалата престрелка. Турските власти смятат, че атентатът в Измир е дело на ПКК.

Експлозия разтърси Измир (Видео)

Експлозията е разтърсила входа, предназначен за съдии и прокурори, написаха местните медии. След взрива двама въоръжени са влезли в престрелка с полицейски служители. И двамата нападатели са били убити от силите за сигурност.

„Дейли Сабах“ съобщи, че се е стигнало до престрелка вътре в съдебното здание, където много хора са се барикадирали в кабинетите си.

Силите за сигурност забелязали трима терористи, които пристигнали с кола, заредена с експлозиви, пред входа за съдии и прокурори, пише в. "Миллиет". След намеса на силите на реда терористите взривили колата, след което започнало стълкновение. Експлозията е причинила големи щети на съдебната палата и на други сграда в района, където има много търговски обекти.

Районът на сградата е отцепен. Полицията е започнала проверки в целия град, на входовете и изходите на Измир са поставени контролни пунктове.

Нападението става факт дни след атентата в Истанбул. В новогодишната нощ на Босфора бяха убити 39 души в нощния клуб „Рейна“. Властите продължават да издирват атентатора. Появи се информация, че нападателите може да са били двама.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vozz

    0 0 Отговор
    Tursiq durjat teroristi vutre i zaradi evropa tova e skandalno za erdoglu i tursite...
  • 2 незнайко

    5 1 Отговор
    Стова все по лошо. Много пари се разиграват, за да се плаща на тези камикадзета.
Новини по държави: