4 412 5

Швеция не се страхува от Русия, а от хакерски атаки

Според шведския премиер рискът от терористичен атентат е голям

Швеция не се страхува от Русия, а от хакерски атаки
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Кибератаките и екстремизмът са сред основните проблеми, с които Швеция трябва да се справи през тази година, заяви министър-председателят на страната Стефан Льовен, цитиран от The Local.

Шведският премиер заяви, че е бдителен за информацията относно повишената руска активност в балтийския регион – особено на фона на анексирането на Крим – но това не го тревожи толкова.

Стокхолм не смята, че страната ще бъде нападната, като е по-притеснена за хакерските атаки, организираната престъпност и тероризма.

Стефан Льовен заяви, че Швеция може да стане мишена на кибератаки, подобни на тези в Съединените американски щати по време на президентските избори.

Вчера министърът на отбраната на Франция Жан-Ив Дриан заяви, че френските власти също имат подобни опасения. По думите му е наивно да се мисли, че Франция е имунизира от атаки, подобни на тези по време на изборите за президент в Съединените американски щати.

Швеция

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Шляхтиц
  Отговор
  1 16:03  09.01.17
  Като видя интересно заглавие и проявя интерес към написаното, най-напред вече поглеждам кой е автор на статията или бележката. Видя ли имената Стефан Йоанис и Росен Стойчев, не чета статиите. Нищо лично. Както е казано, всичко е въпрос на личен избор и специфичен вкус.
 • имуноглобулин
  Отговор
  2 18:13  09.01.17
  България на тоя етап има същите проблеми !
 • Лупи
  Отговор
  3 20:09  09.01.17
  Да определено адекватно включване отново на клакьорите назначени от САЩ на службица. Значи кварталите дето не стъпва бял и дори полиция са ок, изнасилванията от пришълци са ок(мисля са най-много в цяла Европа), дехристиянизацията е ок обаче най-важно е да борим кибер атаките и хибридната война. Прав е човечеца, по-важно е да няма кибер изнасилвания на неговата електронна поща отколкото физически изнасилвания на млади момичета.
 • Сори
  Отговор
  4 21:58  09.01.17
  Много удобен начин да оправдаваш загуби на избори с хакерски атаки на Руснаците....както ни го представят в САЩ...само че много им здраве от суверена....
 • kcaniba
  Отговор
  5 08:17  10.01.17
  Напълно съм съгласен с мненията на всички писали дотук! Губиш изборите - Русия е виновна!!! Виртуална и хибридна "опасност" на Русия, е по важна за елити-протежета, от реалните опасности, с които се сблъсква коренното население на Европа!!! Изнасилвания, насилие и грабежите на "бежанците", над бели момиченца е нищо, в сравнение със зли и кръвожадни руски хакери!!! Терористични актове, взривове и газене на хора по улиците на Европа, са нищожни с постоянното, от 10 години повтаряне на мантри, за очаквана руска агресия в прибалтика!!!

Напиши коментар:


Публикувай