712 0

Транспортен хаос на Острова

Стачки в авиациацията и жп сектора започват във Великобритания

Снимка: БТА/АР
Снимка: БТА/АР
Анатоли Стайков

Стачки в авиациацията и жп сектора започват днес във Великобритания. Кабинният екипаж на авиопревозвача British Airways планира 48-часов протест като част от продължаващия спор за размера на възнагражденията, предаде ДПА.

Въпреки протестите няма да бъдат отменяни полети, а някои само ще бъдат обединени, информира авиопрезозвачът миналата седмица, цитиран от ТАСС.

Решението за стачката бе взето, след като синдикатът Unite отхвърли предложение на авиокомпанията. Екипажите отмениха стачки, планирани за Коледа и следващия ден - т.нар. Ден на подаръците, за да дадат възможност за преговори.

Машинистите по жп линията между Лондон и Южна Англия започват днес тридневни стачни действия - на 10, 11 и 13 януари, предаде ДПА.

Протестът е част от продължителния спор кой трябва да отваря и затваря вратите на влаковете - кондукторите или машинистите.

Южната жп линия свързва Лондон с летище "Гетуик" и е сред най-натоварените в страната. Дейностите по нея се осигуряват от компания GTR.

Движението по трасето от месеци е възпрепятствано от стачки, които през декември причиниха най-тежкото нарушаване на жп трафика в страната от две десетилетия

Великобритания


Още по темата

 • Стачка в метрото предизвика хаос в Лондон

  Стачка в метрото предизвика хаос в Лондон

  Започналата стачка в лондонското метро предизвика задръствания на влаковете и автобусите в първия работен ден от седмицата. Много столичани отидоха ...
  9.01.2017
  958
  1
 • Стачка на 18 британски летища

  Стачка на 18 британски летища

  Служителите на 18 британки летища ще стачкуват преди и по Коледа. Искането им е повишаване на месечното възнаграждение. Над 1500 души от обслужващия ...
  19.12.2016
  1 001
  0

Напиши коментар:


Публикувай