Last news in Fakti

16 Януари, 2017 03:15 1 162 0

ЕС обсъжда бъдещето на Сирия

  • даниел митов-
  • ес-
  • среща-
  • сирия-
  • европа

Министърът на външните работи в оставка Даниел Митов ще участва в Съвета "Външни работи" в Брюксел. Форумът ще се проведе в новата сграда "Европа", която от началото на тази година е главното седалище на Европейския съвет и Съвета на ЕС, съобщиха от пресцентъра на министерството на външните работи.

Заседанието ще започне с обмен на мнения по прогнозите за първата половина на 2017 г. Първите дипломати на 28-те ще обсъдят актуалното състояние на обстановката в Сирия и ролята на ЕС за постигането на пълно прекратяване на огъня и истински политически преход в страната под егидата на ООН.

Върховният представител ще даде на министрите актуална информация за последните мерки, приложени като част от регионалната инициатива на Съюз за бъдещето на Сирия.

Работният обяд на външните министри ще бъде посветен на Близкоизточния мирен процес след приемането на Резолюция 2334 (2016) на Съвета за сигурност на ООН и Парижката конференция.

Ще бъдат обсъдени по-нататъшните стъпки за постигане на всеобхватно мирно споразумение, за запазване на жизнеспособността на решението, основано на съществуването на две държави, и за преодоляване на продължаващите отрицателни тенденции в региона.

В рамките на посещението си в Брюксел министър Даниел Митов ще има работна среща с Върховния представител Федерика Могерини. Двамата ще обсъдят актуални въпроси от европейския и международен дневен ред.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: