Last news in Fakti

18 Януари, 2017 19:45 1 797 23

Ръцете долу от ЕС

  • жан-клод юнкер-
  • доналд тръмп-
  • европейски съюз

Ние не призоваваме Охайо да излезе от САЩ, се обърна Юнкер към Тръмп

Ръцете долу от ЕС - 1
Снимка: БТА/АР

Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер призова избрания за президент на САЩ Доналд Тръмп да спре да говори за разпадане на ЕС, предаде ДПА.

В разрез с твърденията на Тръмп, Юнкер изрази увереност, че никоя друга страна членка на съюза не възнамерява да последва примера на Великобритания, която е на път да го напусне.

Новият американски президент "също така не бива да насърчава индиректно (държавите от ЕС да си тръгнат от блока)", призова председателят на Европейската комисия пред германска телевизия. Той подчерта, че европейците "не призовават (щата) Охайо да излезе от (САЩ)".

Юнкер освен това отбеляза, че все още не е разговарял с Тръмп, противно на неговите твърдения. Избраният за президент на САЩ "разговаря с Туск и ни обърка", каза той.

Юнкер не пропусна да отправи хаплива забележка по адрес на Тръмп, като посочи, че в международната политика "всичко е в детайлите".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    10 11 Отговор
    Нека да се разпадне съюза.. Не на съюза, да на националните държави!

    Коментиран от #22

  • 2 регулировчик

    11 7 Отговор
    Гадовете от ЕС, долу ръцете от Европа.
  • 3 кефлия

    18 4 Отговор
    Кефи ме, че на Тръмп не му дреме, ама изобщо кой кой е сред сбърканяшката пасмина.
  • 4 щирлиц

    10 8 Отговор
    нека кенефа да се разпадне : СЕГА

    Коментиран от #6

  • 5 Киро

    10 11 Отговор
    Само глупак може да иска ЕС да се разпадне!

    Всъщност, ако се числиш, като Хасан, към неевропейски народ - мненията, които даваш относно ЕС, струват колкото дупката на геврека.
  • 6 Киро

    9 14 Отговор

    До коментар #4 от "щирлиц":

    Ти живееш в кенеф, моето момче, затова си един кисел, нещастен индивид, без бъдеще, на който всичко му пречи.

    Младите, проспериращите, образованите, работещите и НЕкомплексирани Българи желаят България да е в ЕС и НАТО.

    На който не му харесва, да хваща влака и към Рашка!
  • 7 Диди

    7 10 Отговор
    Е как да се развиваме,като има такива,които искат ЕС да се разпадне.Ако стане това,моля да опишете КАК ЩЕ ЖИВЕЕТЕ? Всеки от вас явно знае какъв живот,при каква политика и пр. иска да живее.

    Коментиран от #9

  • 8 RAMBOB

    5 11 Отговор
    Някой от вас да знае по хубаво място за живеене от ЕС ? Аз живея и работя в ОСЛО, и мисля че комунизъма социализъма май че е тук . Ако някой мисли че в евразия е по добре ? Изгонете го в сибир ! Той ще даде мило и драго да се върне обратно , гарантирам ви го. Тъй че стегнете се ,за да стигнете средните стандарти на живот на ЕС. Всичко друго е автогол.

    Коментиран от #20

  • 9 Киро

    7 12 Отговор

    До коментар #7 от "Диди":

    Не са толкова много желаещите ЕС да се разпадне, 70% от Българите желаят да сме в ЕС. (имаше допитване преди няколко дни)

    Останалите 30% е просто преброяване на умствено осакатените, разни пенсии, живеещи в 70-те години на миналия век и аутсайдерите.

    Да, много са тези, които описах, но радващото е, че 70% са нормални и мислещи хора.

    Коментиран от #10

  • 10 статист ик

    7 4 Отговор

    До коментар #9 от "Киро":

    Умните са по-малко, по принцип. В психологията е установено, че са 20%. Долу горе се е запазил принципа при данните от допитването.

    Коментиран от #12

  • 11 Истината

    9 4 Отговор
    "Киро, Диди" и всички останали ЕС-овци, вие четете ли това което сами пишете? Според вас излиза че България не е държава,че нищо не може да произвежда и че без Еврогейските подаяния ние просто умираме и закриваме държавата? Е такова падение историята ни не помни. Помни друго- че правителството на Италия се свиква по спешност през 1939г за да реши какво да прави с инвазията на БЪЛГАРСКАТА селскостопанска продукция! Че веднага след "демократичните промени" Европейски фирми разграбиха американското оборудване на ЗЗУ, японското оборудване на ЗММ и Червена могила! Не бяхме в ЕС,но ,имахме селско стопанство,здравеопазване,образование, имаше ред и закони, имаше ДЪРЖАВА И БЪЛГАРИ!

    Коментиран от #17

  • 12 Киро

    3 7 Отговор

    До коментар #10 от "статист ик":

    Чантичката, парцалките и към гарата да чакаш експреса за Сибир!

    Проучването сочи добре за какво са гласували в допитването НЕумните, НЕобразованите и посредствените - против ЕС.

    Коментиран от #19

  • 13 Диди

    0 8 Отговор
    Кироооо,разсмиваш ме.Но не бъди лош,всеки има мнение. Истина....всеки от нас знае как е било преди,затова не искаме така.На някои хора това може още да се харесва,но повечето не искат така.А при нас ще има развитие,но процесът ще продължи с години,за да стигнем нивото на някои държави.
  • 14 Хасан

    7 2 Отговор
    Целта на цялата работа е да създаде една световна държава.. За тази цел трябва да се свърши с националните държави и религиите така както миналото столетие свършиха с империите.. Европа ще стане една държава а сегашните национални държави ще се стопят.. Просто това е удобно на бизнеса.. Английската кралица усети и излезе от съюза
  • 15 Хохи

    4 4 Отговор
    Мисля че ЕС е създаден за да се унищожи по лесно "Европейдната раса"и "Християнството "
    Перфектният план на Родшилдите
    А вие трябва да се сетите ЗАЩО???
    Всичко е толкова предсказуемо.
    Задайте си само пет въпроса за историята на човечеството!!!
  • 16 Хохи

    2 4 Отговор
    Мисля че ЕС е създаден за да се унищожи по лесно "Европейдната раса"и "Християнството "
    Перфектният план на Родшилдите
    А вие трябва да се сетите ЗАЩО???
    Всичко е толкова предсказуемо.
    Задайте си само пет въпроса за историята на човечеството!!!
  • 17 не е така

    5 2 Отговор

    До коментар #11 от "Истината":

    "Истина", какво общо има присъствието в ЕС с производството? И Германия и Франция и др. по-малки вкл. и бивши соцдържави са в ЕС и произвеждат и то яко. И си имат селско стопанство, здравеопазване, образование, ред и закони. Кога ще спрем вечно да търсим причините извън нас и страната и все някой навън да ни е виновен. Под носа ни една шепа хора вече почти 30 г. си прави каквото иска, а ние безропотно гледаме и за това обвиняваме някой извън страната или пък пак извън страната чакаме някой да ни оправи. За това, че една мутра прережда цялата колана карайки до светофара в насрещното пак ли в ЕС е вината?
  • 18 Диди

    1 4 Отговор
    Правилно,но ни всеки иска да го разбере.При нас за всичко,другите са виновни.Трябва начинът на мислене да се пречупи,иначе ще е зле.
  • 19 Колониална биологична единица

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "Киро":

    Кирчо, ако това с общественото мнение беше вярно, управляващите щяха да си счупят краката от бързане кой по пръв да инициира референдум за НАТО и ЕС. Я да кажеш кога се случи това демократично допитване. Когато човек лъже на дребно, мнението му олеква. Аз знам за референдуми в Швейцария, и Норвегия, а резултатите

    Коментиран от #23

  • 20 Бай Иван

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "RAMBOB":

    Това,че живееш в Осло няма нищо общо с тъпата политика на бюрократите в управлението на ЕС.Ако живееш в България, може да почувстваш отношението към България - лошокачествени стоки от Европа в "европейските" магазини в Бг, огромни пари плаща страната ни да издържа администрацията на ЕС, която ни налага неудобни за нас изисквания.
  • 21 Истината

    1 0 Отговор
    "не е така", точно затова съм завършил с главни букви че имаше ДЪРЖАВА И БЪЛГАРИ. Защото е много лесно да си "вдигнеш шапката"и да отидеш в Осло или където и да е, и да даваш акъл. Защото истинският БЪЛГАРИН ще направи нещо за своята ДЪРЖАВА а не за други народи!
  • 22 Густо Майна

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    И като се разпадне какво ще правиш? 30 държави - плюнки на световния фон. И граници, граници, мита, простотии! Хайде работи. Точно това е замисъла на големите чакали. Ама няма да им мине номера!!!
  • 23 Киро

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Колониална биологична единица":

    Не ми се четат глупости.
    Ако имаш да кажеш нещо, което има смисъл - кажи.

    Иначе си просто поредния дрънкач на глупости.
Новини по държави: