Last news in Fakti

20 Януари, 2017 22:02 1 276 1

Тръмп се захваща за работа

  • доналд тръмп-
  • барак обама-
  • климатични промени

Смята да елиминира плана на Барак Обама за борба с климатичните промени

Тръмп се захваща за работа - 1
Снимка: БТА/АР

Правителството на президента Доналд Тръмп е решено да премахне плана на предишния президент Барак Обама за борба с климатичните промени и други негови инициативи за опазване на околната среда, се казва в поместено в сайта на Белия дом изявление, цитирано от Си Ен Ен.

"Президентът Тръмп е решен да елиминира вредните и ненужни политики, като Плана за действие за климата и Правилото за защитени водоизточници. Отмяната на тези ограничения значително ще помогне на американските работници, като увеличи заплащането с над 30 милиарда долара през следващите 7 години", се казва в изявлението.

Планът за действие за климата на Обама предлагаше съкращения в емисиите въглероден диоксид на САЩ, отчасти чрез съхраняване на гори и насърчаване на по-широко използване на по-екологично чисти възобновяеми горива.

Усилията на Тръмп да укрепи петролно-газовия сектор в САЩ ще помогнат за увеличаване на държавните приходи за "възстановяване на нашите пътища, училища, мостове и публична инфраструктура", се казва в сайта.

Правителството на Тръмп осъди съществуващата по думите й "антиполицейска атмосфера" в Америка и призова за по-стриктно налагане на закона, по-ефикасна полиция и по-активно участие на местните общности в опазването на реда.

"Опасната антиполицейска атмосфера в Америка е нещо неправилно. Правителството на Тръмп ще й сложи край", се казва в изявлението.

В него се съобщава също, че Тръмп продължава да е ангажиран с изграждането на стена по границата с Мексико за спиране на незаконната имиграция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЦОЛЕ

    0 0 Отговор
    От тази реч се разбра, че народа трябва да си вземе властта.Това трябва да се случи и у нас!