Last news in Fakti

22 Януари, 2017 11:30 1 047 2

Либерланд чака признание от Доналд Търмп

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • либерланд

Вит Йелдичка присъства лично на встъпването в длъжност на президента

„Доналд Тръмп е на място, което отваря много нови врати.“ Това заяви Вит Йедличка, основател на самопровъзгласилата се страна Либерланд, цитиран от „Вашингтон Пост“.

Йедличка провъзгласи създаването на Либерланд през миналата година. Страната е разположена на територия от 7 кв. км. Тя се намира на брега на Дунав между Сърбия и Хърватия, в района между Бачки Монощор и Змайевац. Йедличка обяви симпатиите си към Тръмп още в предизборната кампания. Според него популистката риторика на новия президент на САЩ е била вдъхновяваща. Той присъства лично на церемонията по встъпването на длъжност на новия президент.

„Обаждането в Тайван от страна на Тръмп беше добър знак за промяна на парадигмите в международната политика“, заяви Йедличка. Сега той се надява за официално признание на Либерланд.

Страната все още не е призната от нито една държава.

„Ние търсим мълчалива подкрепа за това, което правим. Надяваме се Либерланд да бъде напълно призната. Дано това да стане през следващите години“, заяви Йедличка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Летящия холaндец

    0 0 Отговор
    Коя е тaя държaвицa ?
  • 2 Автономна Република Крим

    0 0 Отговор
    Да кихне на лобита и да направи Референдум - нека означи територията и населението на тази държава, както и нуждата и от независимост!