Last news in Fakti

24 Януари, 2017 21:42 1 052 0

Кувейт ще се опита да намали напрежението между Иран и Саудитска Арабия

  • иран-
  • кувейт-
  • посредник-
  • саудитска арабия-
  • напрежение-
  • дипломация

Дипломатически совалки за увеличаване на диалога

Кувейт ще се опита да намали напрежението между Иран и Саудитска Арабия - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Кувейт влиза в ролята на дипломатически посредник между Иран и страни от Персийския залив, които са в конфликт с Техеран, съобщи агенция КУНА.

Външният министър на Кувейт ще направи рядка визита в сряда, за да предаде съобщение, „базирано на диалог“, на президента Хасан Рухани.

Кувейтският външен министър Сабах Халед ал-Сабах подчерта, че отношенията между Иран и Саудитска Арабия трябва да се базират на международните закони.

Техеран и Рияд подкрепят различна страни в конфликтите в Сирия и Йемен. Кувейт и други страни са предложили посредническа роля за намаляване на напрежението и увеличаване на диалога.

Саудитска Арабия обвинява Иран, че се опитва да изгради своя сфера на влияние в Близкия изток и използва сектантството, за да се намеси в делата на няколко арабски страни. Иран категорично отрича тези обвинения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА