2 060 6

Мексико: Няма да платим за стената на Тръмп

Мексиканският президент осъди желанието на Тръмп да строи стена по южната граница на САЩ

Снимка: БТА/ AP
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Мексико няма да плати за стената по границата, която иска Доналд Тръмп. Това заяви президентът на страната Енрике Пеня Нието в обръщение към нацията.

Той остро осъди желанието на американския държавен глава да построи стена по южната граница и добави, че „Мексико не вярва в стени“.

Доналд Тръмп подписа заповед за започване на изграждане на стена – обещание, което направи на няколко пъти в предизборната си кампания.

Мексиканският президент настоя, че неговата страна няма да плати нищо за тази стена. „Като президент аз защитавам интересите на Мексико и мексиканците“, заяви Енрике Пеня Нието.

Междувременно световните агенции написаха, че мексиканският президент обмисля дали да отмени планираната си визита в САЩ, за да се срещне с Доналд Тръмп. Няма официално потвърждение за това.

Енрике Пеня Нието подчерта, че Мексико продължава да е приятел на американския народ и има желание да постигне договорка с американските управници.

Мексико


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Дядо поп
  Отговор
  1 09:14  26.01.17
  Като защитава интересите на Мексико и мексиканците,те защо бягат от тази защита в САЩ? Едно е сигурно обаче,ако Тръмп вдигне зида,дрогата в САЩ ще поскъпне здраво,е затова някой американци не искат стената.

  Коментиран от #6

 • Киро
  Отговор
  2 09:44  26.01.17
  Няма пряко да платите бе, косвено ще я платите, не бойте се! Евала бе, Тръмп! Ако някой маймун иска да минава границата - има си КПП-та! Ще спрат не толкова нископлатените и нискообразовани работници, а престъпници и всякаква сган, идваща в САЩ да живеят на помощи и от престъпления! БРАВО!
 • аха
  Отговор
  3 10:18  26.01.17
  Не ги мислете хамериканците. Някой друга война вблизкия или далечния изток и са я избили тая стена.

  Коментиран от #5

 • тухличка
  Отговор
  4 11:37  26.01.17
  Естествено, че мексиканците нямат интерес от стена! Най-малкото така си решаватат проблема с безработицата пращайки бедни мексиканци на работа в щатите те пък от своя страна връщат по някой долар към роднини в Мексико-влизат едни не малко пари. Освен това частично си решават проблема с огромната престъпност разреждайки я с износ на бандити за щатите. Разбира се има и др. облаги за мексиканците, така че те нямат никакъв интерес от стената! Тръмп, ще си я плати то е ясно. Може да викне китайците да му я вдигнат те имат древен опит в тази насокс ;) Тя тяхната стена ясна, но нашата против ислямската инвазия, кой ще я вдигне??? Боко месията нямаше интерес, ще се намери ли истински мъж ?
 • Morgoth
  Отговор
  5 12:41  26.01.17

  До коментар #3 от "аха":

  We're all living in Amerika Amerika ist wunderbar We're all living in Amerika Coca-Cola, sometimes war ...
 • а ся
  Отговор
  6 14:59  26.01.17

  До коментар #1 от "Дядо поп":

  Нищо няма да прекъсне . Има пазар , следователно и потребление . Пазара вакуум не търпи . Наличието на вакуум на Земята е изкуствено явление ,което дълго време няма да трае . Големите вреди и вредители си преминават през редовния КПП . Няма нищо по - силно от държавата . Не е решила не са се свършили : наркотици , дилъри , наркомани .... и всичко това за един ден !!!!!!! Теорията за подводници , тунели , мулета ... жива е да , но само по медиите . Медиите без които повечето хора не могат и които следят с интерес .

Напиши коментар:


Публикувай