Last news in Fakti

1 Февруари, 2017 08:45 962 8

Гръцки фермери с нов опит да блокират границата ни

  • гръцки фермери-
  • граница-
  • блокират-
  • гърция-
  • движение
Гръцки фермери с нов опит да блокират границата ни - 1
Снимка БТА

Очакват се нови опити за фермерски блокади по българо-гръцката граница, съобщава Нова телевизия. Вчера, след няколко неуспешни опита, гръцките фермери изоставиха тракторите и стигнаха пеш до „Промахон”, за да блокират пункта.

Въпреки напрежението, тази нощ движението през границата е било спокойно и без проблеми.

Жандармерията успя ги разпръсне за малко повече от час. Макар и кратка, блокадата доведе до спешен разговор между българските и гръцки власти. Уверението от Атина е, че ситуацията от миналия януари няма да се повтори.

Според българските и гръцките власти днес блокада на „Кулата” няма да има. Според фермерите обаче ще има.

А големите транспортни фирми вече предупредиха за контрапротести.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ссс

    6 0 Отговор
    Е гаси и границата, то гръцките фермери тая наша граница я взеха май за мезе, когато си искат я затварят, когато си искат я отварят...))
    Е, няма друга такава граница !Впрочем, къде са възмутените русофили, оти мълчат кът пунди ? Нима съдбата на гръцко-българската граница им е безразлична ?

    Коментиран от #5

  • 2 Morgoth

    6 0 Отговор
    Учудващо, но гръцката полиция тази година успава да си свърши работата. Едно е голяма група хора да затвори границата за час, друго е като предните години да я обърнат на гараж за тракторите си.

    Коментиран от #7

  • 3 Генерал Радев

    3 0 Отговор
    ДА потренират снайперистите!

    Коментиран от #4

  • 4 Реалист

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "Генерал Радев":

    Точно пък матрьошката Радев това никога няма да го каже. Той рецитира само това което му спуснат като директива от "Партията на народа"
  • 5 Ал Купоне

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "ссс":

    На русофилите сега не им е до граници , при тях опорните точки са други , рейтинга на Путин , съдбата на Сирия и Асад и руските самолети и ракети да летят по бързо и по далеко от американските.
    Нещо такова...

    Коментиран от #6

  • 6 кроко

    1 4 Отговор

    До коментар #5 от "Ал Купоне":

    А ти и ССС понеже не сте нито русофоби, нито американофили, само в темите за САЩ и Русия висите! Нещо да сте взели отношение по други новини от България - не! Но ако ви питат, сте неутрални и просто се дразните на русофилите, даже ако ги няма, си търсите повод припечелите някой цент! Успех, краварски тролчета!!!
  • 7 асът на асовете

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Morgoth":

    Миналата година явно имаше негласна подкрепа или поне безразличие от гръцките власти за тоя протест. И понеже загубите ги понасяха основно български и други чужди фирми, а не гръцки не им пукаше. Чак когато нашите направиха контрапротест и блокада и почнаха да ги поступват на границата им стана ясно че трябва да се махат от там. Гърците са кофти народ и най-добре разбират от здрав тупаник, затуй в прилични дози е здравословен за добрите отношения с тях, иначе ще ти се качат на главата. Като искат да си протестират с тракторите да ходят в центъра на Атина.
  • 8 гощо

    1 0 Отговор
    БОЙКОТ на Гръцките КУРорти!!!! Ма нали сме прости като пукне пролет пак ще хукнем да си харчим паричките ,да хапваме продукцията на тия дето зимата ни блокират границата!?!? ПРОСТ НАРОД,СЛАБА ДЪРЖАВА!!!!
Новини по държави: