498 0

Москва иска да е домакин на преки преговори между Абас и Нетаняху

Поканата, отправена от руския президент остава в сила

Снимка АП/БТА
Снимка АП/БТА
Милена Трачева

Предложението на руския президент Владимир Путин, Москва да бъде домакин на преки преговори между Израел и палестинския народ, остава в сила. Това заяви днес руският външен министър Сергей Лавров, в речта си пред участниците в четвъртата сесия на руско-арабския форум за сътрудничество, който се провежда в Абу Даби, съобщи ТАСС.

"Ние сме убедени, че трябва да се направи нещо, за да започне пряк диалог между лидерите на Палестинската автономия и Израел. Както знаете, президентът Путин предложи да бъде домакин на среща между Махмуд Абас и Бенямин Нетаняху в Москва, с която да се положат основите за преки разговори за деблокиране на мирния процес. Поканата остава в сила и ние сме благодарни, че двете страните, по принцип, я приеха", заяви Лавров.

Руският външен министър обърна внимание на необходимостта "да се сложи край на продължителния застой в израелско-палестинските отношения“.

"Ние сме убедени, че решението на проблемите на палестинския народ се крие в резолюциите на Съвета за сигурност и Общото събрание на ООН“, каза още руският първи дипломат.

Русия


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай