1 380 7

Референдум в Украйна за присъединяване към НАТО

Порошенко иска да има допитване до украинските граждани

Снимка: БТА/ XINHUA
Снимка: БТА/ XINHUA
Денис Джамбазов

Украинският президент Петро Порошенко планира да направи референдум в страната, на който гражданите да бъдат попитани дали трябва тя да се присъедини към НАТО, съобщи немското издание „Функе Медиенгрупе“.

Сондажите показват, че близо 54% от украинските граждани подкрепят подобен ход.

От април 2014 година в Източна Украйна са били убити над 10 000 души. Киев и НАТО обвиняват Русия в подкрепа към сепаратистите, докато Кремъл отрича.

„Преди четири години само 16% от украинците искаха да се присъединят към НАТО. Сега процентът е 54“, е казал Порошенко. Той добави, че като президент трябва да се вслуша в желанието на хората и да направи референдум по този въпрос.

Заради конфликта в Източна Украйна и анексирането на Крим, Европейският съюз и Съединените американски щати наложиха санкции срещу Русия.

Украйна


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Роги
  Отговор
  1 08:07  02.02.17
  Голяма грешка ако влязат в НАТО.Така се почва, после ЕС и работата ще отиде на по зле.
 • Kcaniba
  Отговор
  2 08:17  02.02.17
  Да влиза руската армия в Киев!!! Западенците да си влизат в нато!!! Къв ти референдум, когато 30% от населението ти или са бежанци, или се крият по миши дупки от мобилизазията!!! Отделно има ато ли, гражданска война ли...
 • Трол
  Отговор
  3 08:56  02.02.17
  Шорошките колеги как цвърщаха, че ще им паднат визите на украинците, пък то нищо не стана. Но то минава и се забравя, сега могат да цвърчат как Украйна ще влиза в НАТО. Приятно цвърчене.
 • no name no face no number
  Отговор
  4 09:13  02.02.17
  A в България??? Кога ще има референдуми по важните въпроси НАТО и ЕС???Както и всички останали. Тва че Паси ни даде дупетата под наем на всички не означава , че сме съгласни.
 • 5 10:56  02.02.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Няма НАТО има ГОВ НАТО.
  Отговор
  6 11:11  02.02.17
  Мей примамва Турция със строителство на самолети, за Анджи Меркел лети и тя там да прави също голям метан сакън Турция да не се сближи с Русия, че тогаз от где гаваз да ходи и да мре за нежните европейци с бели нежни ръчички. Турчина го лъжат 100 години че ще влезе в Европа и ни Х.я! Трябва да е проумял турчина че го баламосват и ползват за пушечно месо. Кой ще ходи от НАТО в Украина? БНА или Черна гора? Гола вода! Русията ще ги лъхне без да ги усети и до Ламанша ако ще и границите на СССР ще възстанови защото са нейни съгласно договора в Ялта приети от Сталин, Рузвелт и Черчил и никой не ги е отменял освен този който ги е подписал. Марули натовски- пародии и смешки. Играят си с барута ама ще хвърчат глави!
 • Сноудън
  Отговор
  7 15:25  02.02.17
  И 100% да станат желаещите смисъл от референдум нама! Важно е дали НАТО ги иска, а не какво те икат! В НАТО сами незнаят какво ще става с тяхната организация и дори проеките за разполагане на ракети в Румъния и Полша са замразени! Не е изключено НАТО да остане без САЩ и за това НАТО не иска конфликт с Русия! Не е изключено също Западните Цнности да потърсят след това помощ от Русия и тя да оглави НАТО!

Напиши коментар:


Публикувай