659 6

Румънските управляващи отстъпват пред народа

Румънските управляващи отстъпват пред народа
Снимка: БТА/АР
Анатоли Стайков

Очаква се румънското правителство да се събере на извънредно заседание и да отмени спорното постановление за смекчаване на антикорупционното законодателство.

Президентът Клаус Йоханис определи това развитие на събитията като важна стъпка към нормализация на обстановката в страната.

Румънският премиер Сорин Гриндяну обяви в специално телевизионно обръщение, че ще бъде намерена юридическа процедура постановлението да не влезе в сила. Гриндяну планира обществени консултации по провеждане на правосъдна реформа.

До решението за отмяна на спорното посдтановление се стигна след близо едноседмични масови протести в цяла Румъния.

Същевременно лидерката на опозиционната Национално-либерална партия Ралука Туркан призова да се запази бдителност, тъй като, според нея, опасността не е отминала напълно. По думите й, необходими са допълнителни пояснения и публични гаранции, за да се сложи окончателно край на опитите да се спасят корумпираните политици.

Румъния

Още по темата

 • Румъния е в криза

  Румъния е в криза

  „Аз не искам да свалям правителството. Те спечелиха изборите и сега управляват. Това обаче няма да продължи на всяка цена.“ Това заяви ...
  7.02.2017
  753
  0
 • Букурещ отмени спорното постановление

  Букурещ отмени спорното постановление

  Румънското социалдемократическо правителство на премиера Сорин Гриндяну отмени постановление, което декриминализира някои корупционни деяния, предаде ...
  5.02.2017
  577
  1

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Дъстер
  Отговор
  1 09:21  05.02.17
  Бравооо!Румънски приятели успяхте да смачкате крадливите си политици за пореден път Respect!Поздрави от България!Заслужавате да живеете по добре!А ние не заслужаваме нищо защото не сме народ!А мърша.

  Коментиран от #2, #3

 • Пол
  Отговор
  2 17:19  06.02.17

  До коментар #1 от "Дъстер":

  Не е точно така, Дъстър! Аз ти го казвам. виновни сме всички, че търпим неправдите, сеени от хора в системата навред. Защото причините са две - че, сме добри и си патим от разбойниците с това и че, онези, които излъчваме да не правят тия неща злини и да наказват злите често ни предават, съюзяват се за парици и власт и оплескват системата... ние повечето хора не сме лоши( Лошите са онези, които толерират злото, съучавствуват волно като участници или неволно като си затварят очите и извращават нещата... какво да правим ти кажи? Все гласуваме, а все ни предават? Ако направим война, ще избием куп народ, ще измрат и невинни, а после ако няма правилните хора на постовете пак ще е същото. Ето от столетия често алчни разбойници са на постовете налагащи простотиите си като Закони - князе, боляри, патриции, василевси, царе, паши, везири, гаулайтери, комсомолски и партийни секретари, чиновници, партии... как да застанат правилните хора? Ето аз от години плюя политиците да спрат, да оправят Законите и да се спазват справедливо от всеки и от тях, а те не им дреме? каква е гаранцията, че следващите няма да са като тези? заслужаваме повечето хора по-добър живот, но не ни позволяват да го живеем. Ако е за трепане, лесна работа. защо мислиш няколко пъти идваха астероиди към Земята? Исках като приближат местните паразити да видят какво ги чака и да спрат да се вземат за богоизбрани и недостижими... Нямаше да ударят, просто предупреждение... А какви неща още могат да станат,

  Коментиран от #4

 • Пол
  Отговор
  3 17:25  06.02.17

  До коментар #1 от "Дъстер":

  Искахме да предупредим местните паразити като елита тук и разни терористи, че не са нито безсмъртни нито недосегаеми, дори и с НЛО флотилии да летят..., а не да се унищожи живота. Всяко същество ако не е изверг и мародер е безценно само по себе си - човеци, сърни, треви, дървета, врабчета, славеи.... слонове. Просто исках тези горделиви самовлюбени тарикати да знаят, че нито са недосегаеми, нито са невидими за злодеянията им - виждат се от много същества в космоса.... И че не се забравят, дори и укрити от длъжностни лица. Исках да им покажа, че е справедливо да се оправят Законите по справедлив и за човека и за държавата и за растения и животни начин и че ако не знаят как, поне да чуят как? Че техните горделиви душици не са нищо повече от няколко секунди взрив и пепел...атоми. Ако не астероид могат да влязат в друга дупка могат да станат толкова неща, че бедна ти е фантазията. но това промени ли ги? НЕ? тогава защо да правим революция, да се стреляме с ченгета и охраната им, ако стане и следващите ако са като тези каква е ползата? Никаква! Ето това е проблема - почтенните справеедливи с чест хора не се допускат до постовете. Е, малцина сигурно има, но мафията е всесилна тук. ти кажи какво да правим? Как да се променят или свалят тези? Ако е за трепане, трепането лесна работа. но после? Какво после?
 • меч с кръв
  Отговор
  4 11:02  07.02.17

  До коментар #2 от "Пол":

  се калява и нищо не заслужаваш,защото си добър!Всяко постижение се извоюва и никой не дава властта,защото е поумнял за 1 нощ!!!
 • Дъстер
  Отговор
  5 15:12  07.02.17
  Има много добри българи които заслужават нормален живот първите протести бяха истински имаха енергия после обаче мършата ги провали като започна да ги определя като платени а те не бяха такива просто на хората им беше писнало от беззаконията и неправдите.После обаче тази енергия си отиде.

  Коментиран от #6

 • Дъстер
  Отговор
  6 15:20  07.02.17

  До коментар #5 от "Дъстер":

  Трябва да се създадът закони примерно когато народен представител е направил сделка неизгодна за България и държавата е ущетена с няколко милиона трябва да му се свали имунитета и да го съди безпристрастно прокоратурата.Трябва мажоритарно да може народа да избира този да този не а не както е сега.Незнам дали ще се оправи държавата ,но е добро начало не мислите ли.

Напиши коментар:


Публикувай