Last news in Fakti

7 Февруари, 2017 16:35 1 071 0

Румъния е в криза

  • клаус йоханис-
  • криза-
  • румъния

Клаус Йоханис призова правителството да се бори с престъпността

„Аз не искам да свалям правителството. Те спечелиха изборите и сега управляват. Това обаче няма да продължи на всяка цена.“ Това заяви румънският президент Клаус Йоханис в реч през румънския парламент, цитиран от CBC News.

През последните седмици Румъния бе обхваната от масови протести. Това стана след планове на правителството на Социалдемокератите за отмяна на присъди на осъдени затворници. Властите оттеглиха решението си за реформи, но сега протестиращите искат техните оставки.

„Румъния има нужда от силно правителство, а не от изпълнители на партийни поръчки. Вие трябва да работите за Румъния, а не за група политици с проблеми. Оставката на един министър е твърде малко, но на този етап предсрочните избори са твърде много. В момента се намираме в политическа криза. Социалдемократите имаха чудесна победа на изборите. След това обаче започнаха да изповядват някаква странна камикадзе стратегия. Те обещаваха нещо, а започнаха да правят нещо напълно различно. Румъния е силна страна в региона и към нас има очаквания“, заяви Йоханис.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: