Last news in Fakti

11 Февруари, 2017 15:25 1 240 3

МВФ и Германия да не си играят с огъня

  • гърция-
  • мвф-
  • германия

Той призова Ангела Меркел да укроти финансовия си министър

Гръцкият премиер Алексис Ципрас призова МВФ и германския финансов министър Волфганг Шойбле да „не си играят с огъня“, съобщи DC News.

Ципрас говори по време на събрание на неговата партия Сириза. То се провежда само ден, след като той не успя да постигне споразумение за външния дълг на Гърция.

Очакваме от МВФ да преразгледат прогнозата си възможно най-скоро. След това ще можем да започнем технически преговори. Дано германският канцлер Ангела Меркел успее да накара своя финансов министър Шойбле да престане с агресивния си подход“, заяви Ципрас.

Очаква се МВФ да излезе с негативна прогноза за развитието на гръцката икономика. Това поставя под въпрос следващото рефинансиране на дълга на страната. Вече има опасения за нова дългова криза в страната“, заяви Ципрас.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    6 0 Отговор
    Да се раздели Гърция между Турция,България и Албания. То те станаха голяма финансова тежест за Европа
  • 2 Венера

    3 1 Отговор
    Само герб ще ги оправи с ББ
  • 3 незнайко

    1 0 Отговор
    Каква икономика имат ? Туризъм и маслини за износ. Те се превърнаха в интелигентните ЦИГАНИ на балканите. Друг да работи, а те да получават.
Новини по държави: