1 292 13

Майк Пенс: Търпението на САЩ не е вечно

Вицепрезидентът на САЩ коментира ситуацията около НАТО и Европа

Снимка: БТА/АР
Снимка: БТА/АР
Константин Карагьозов

"САЩ са ангажирани в партньорството си с НАТО и Европейския съюз, но очакват от своите съюзници да изпълнят обещанието си и да плащат за собствената си отбрана до края на 2017 година", сподели американският вицепрезидент Майк Пенс по време на на пресконференция в централата на НАТО в Брюксел.

"Не знам какъв е отговорът "в противен случай", но знам, че търпението на американския народ не е вечно", бе отговорът на Пенс, запитан какво ще се случи, ако останалите държави в НАто не успеят да изпълнят подобно условие.

Вицепрезидентът на САЩ допълни, че министърът на отбраната на САЩ Джеймс Матис е бил достатъчно ясен по темата за недоволството на американците, че страната им осигурява 70 процента от финансирането на НАТО.

"За мен е привилегия да изразя силната си подкрепа към президента Тръмп и САЩ спрямо трансатлантическия пакт. Америка ще изпълни своя дял, но отбраната на Европа изисква задължения колкото и от нас, толкова и от самата Европа", допълни още Пенс.

Белгия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Айде чупка
  Отговор
  1 19:38  20.02.17
  То и на европейците не е вечно! Няма винаги янките да ни водят за носа, ще дойде време, когато всеки народ сам ще решава съдбата си! Глобализацията е най коварното робство, при което отделните народи губят идентичността си!
 • БУК
  Отговор
  2 19:40  20.02.17
  Да са откажат и да си ходят, та да не им изтърват нервите. И без това имат ограда да строят.
 • ВВВ
  Отговор
  3 20:14  20.02.17
  Абе, я по - добре преди да ръсиш глупости, прочети колко повече Сащ купуват стоки от ЕС, отколкото обратното. Без Сащ с ЕС е свършено, ама кой да мисли.
 • 681 БЪЛГАРИЯ
  Отговор
  4 20:21  20.02.17
  Марш сащ от Европа !!!

 • Д Кънев Козлодуй
  Отговор
  5 20:24  20.02.17
  На Пенс щяло да му свърши търпението ами да си го прибере.никой не му го е искал.Откъде на къде САЩ се бъркат навсякъде.
 • Д Кънев Козлодуй
  Отговор
  6 20:47  20.02.17
  На Пенс щяло да му свърши търпението ами да си го прибере.никой не му го е искал.Откъде на къде САЩ се бъркат навсякъде.САЩ световен жандарм ли е.
 • БОКО
  Отговор
  7 21:15  20.02.17
  Много голем го вадиш,ама ми се струва мек!
 • ф35
  Отговор
  8 23:37  20.02.17
  Гледат да защитават интересите на оръжейните си картели.Харчат милиарди за глупави проекти само за да крадат и сега искат да включат и Европа в плащането на тези безумия.
 • дедо поп
  Отговор
  9 00:55  21.02.17
  Това са на Тръмп глупостите фалирал 40-50 пъти бизнесмен :) Хем не ги щат в Европа Американците - хем НАТО ги пази, но трябва и Европа да плаща за това. Демек дошъл съм ти неканен на гости, ама искам пиене и вечеря понеже съм дошъл и да е бързо, щото се изнервям! Голяма гад са това Американците - поне политиците и политиката им. Но ще дойде време и ще духнат супата много яко...
 • Доналт Тръмп
  Отговор
  10 09:38  21.02.17
  На гн.Малък Пенис му свършило търпението и неможе да си вдигне самолета.Я да си спомним някой да го е викал,Имам няколко предложения за тях 1- да им въведем ЕВРОТО 2-да им изпратим работна ръка за стената /от цветнокожите работници/ 3_ да ги научим да ядат боб с кифтета икибапчитъ че от бекона и яйцата много бързо им свършва търпението
 • гост
  Отговор
  11 14:20  21.02.17
  Ние ли трябва да плащаме на американците измислените им войни.Какво търсят в Европа.От кого ни пазят.Тая Меркел и обкръжението и от купени изпълнители на пъклените американски заговори да се самозастрелят,за да се отърве Евопа от тая американска напаст.
 • трансатлантическия пакт
  Отговор
  12 01:29  22.02.17
  САЩ осигурява 70% от финансирането на НАТО, а в същото време са най-големият длъжник на планетата?!... Наложиха санкции, които прецакаха търговията на ЕС с РФ и помогнаха да се разработят нови търговски пътища, но пък не правят НИЩО, за да накарат РФ да върне Крим. ТА това са могъщите и богати СЪЕДИНЕНИ АМЕРИКАНСКИ ЩАТИ!!! ПОБЕДИТЕЛИТЕ В СТУДЕНАТА ВОЙНА И ПАЛАЧИТЕ НА СССР!!! Тръмп спечели изборите и го пробутаха, като победа за Москва - наистина ли?! Нещо ни гъбаркат и едните и другите, явно вече има нов играч на масата...
 • 1234
  Отговор
  13 21:22  22.02.17
  Американците като разпалват конфликти на всякъде по света,редно е да си плащат таксата за НАТО.Я да видим всички държави в ЕС кой колко военни конфликта е направил по света,и от там да изходим за заплащането на таксата за НАТО. Колкото по вече военни конфликта с други държави е направила една от държавите толкова по вече такса да плаща,а ако не е правила конфликт нищо не плаща.Едни ще се правят на голямата работа,а от другите ще искат да им плащат таксите?!?!!АЙДЕ МОЛЯ ВИ СЕ пийш плащаш си.

Напиши коментар:


Публикувай