10 501 8

Внимание: пиян министър зад волана!

Белгийски министър е засечена пияна зад волана два пъти за една година

Анатоли Стайков

Белгийският министър на образованието за региона Валония-Брюксел Мари-Мартин Шинс е била засечена да управлява автомобил под въздействието на алкохол два пъти за една година, съобщиха местни медии.

Тя е признала и е поднесла "най-искрени извинения". Отбелязва се, че Шинс може да плати глоба, но е възможно и прокуратурата да поиска отмяната на имунитета й, за да бъде съдена. Не се уточнява какво количество алкохол е отчетено при проверките.

Разбирам, че това е неадекватно от моя страна и очаквам отношението към мен да бъде като към всеки друг гражданин, коментирала Шинс.

Медиите уточняват, че засега шофьорската книжка на нарушителката не е била отнета. Обичайно в подобни случаи полицията може да наложи административна глоба. Процедурата дава възможност за оспорването на глобата пред съд.

Белгийските медии отбелязват, че в Швеция миналата година министърът на образованието бе отстранена, след като бе засечена зад волана с два промила алкохол в кръвта.

Белгия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Кемосаве
  Отговор
  1 07:54  23.02.17
  Е какво внимание да не живеем в Белгия,че да ни боли фара.
 • Борис
  Отговор
  2 08:15  23.02.17
  И какво точно ни касае тази новина.Или да ни покажете че не само нашите министри са мекерета.Само че белгийските министри като истрезнеят ,работят за народа а наще за себе си.
 • ддд
  Отговор
  3 09:24  23.02.17
  пиян сега и ние си мислим като наще подпират се по стените и заплашат да не станем на кълбо пила чаша вино жената и новина вече
 • Бай Колю
  Отговор
  4 10:57  23.02.17
  По добре и нашите да са пияни отколкото да крадат.

 • гост
  Отговор
  5 11:50  23.02.17
  глей значи колко съвестни управляващи сме имали - не съм чул нито един наш депутат, камо ли министър да е хванат пиян да кара.
 • Гоут
  Отговор
  6 12:05  23.02.17
  Гледай ги тия будали!!!... Я някой да хване нашите...
 • ШАРАН БГ
  Отговор
  7 14:35  23.02.17
  Белгийските министри може и да ги "пипнат" употребили етанол, НО нашите НЕ ! Нашите са тарикати - всеки си има охрана, "мерцедес", шофьор!!! /Ще хванат на босия цървулите .... После може два-три дена да" обикаля ресорните подразделения" из Републиката демократическа, да не може да отговори на депутатските питания у петък / из-за похмелья /...... Обаче да е употребил алкохол и да го хванат контролните органи зад авто-волан........ Не, невъзможно !!! А те нашите и не пият алкохол - само портокалов сок. И депутатите също! За това не могат един свестен закон за ракията да измудрят ! Жалка работа......
 • Терцел
  Отговор
  8 15:17  23.02.17
  БАЙ Колю,че те крадат за да апнат и пийнат.

Напиши коментар:


Публикувай