4 370 5

Убили Ким Чен-нам за 90 долара

Индонезийката, която е една от заподозрените за деянието, мислела, че участва в шега

БТА/CCTV/AP
БТА/CCTV/AP
Константин Карагьозов

Индонезийският заместник-посланик в Малайзия твърди, че сънародничката му, заподозряна в убийството на Ким Чен-нам, е била наета да отнеме живота му срещу 90 щатски долара, пише "Ей Би Си Нюз".

Андриано Ървин обаче подчертава, че 25-годишната Сити Айсиа е била натопена, тъй като си е мислила, че участва в обикновена шега. Според полицията, тя е натрила лицето на полубрата на севернокорейския лидер Ким Чен-ун с невропаралитичния газ VX.

Заместник-посланикът на Индонезия се срещна с арестуваната Айсиа.

Ким Чен-нам бе убит на 13 февруари на летището в малайзийската столица Куала Лумпур.

Малайзия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Промоция
  Отговор
  1 12:15  25.02.17
  Да съберем 21600$ и да се отървем от онея 240 паразита в Парламента! Пада се по 1 цент на човек

  Коментиран от #3, #4

 • Коко
  Отговор
  2 15:15  25.02.17
  Това просто не е вярно. Абсолютна глупост! VX е много силно отровен. Ако не е имала специално оборудване и ръкавици е щяло да убие и нея, защото прониква и през кожата и през дихателната система, а ако го изпусне е можело да избие и целия салон с хора на летището. Това е трениран човек, който много добре е знаел какво прави.
 • Д'Мин
  Отговор
  3 16:14  25.02.17

  До коментар #1 от "Промоция":

  Нашите не заслужават тази цена, за тях безплатно. Ще се вътра аз още заради тези боклуци!
 • Варна
  Отговор
  4 18:12  25.02.17

  До коментар #1 от "Промоция":

  Това е бърза смърт! Аз предпочитам да е с дървото в ръчичка. - Да ги сурвакаме както се казва. Помня след 1989год. имаше един такъв вариянт за сурвакане, ама явно забравиха. Ще трябва да им го припомнят. Иначе Потвърждавам думите на "Коко". Но VX е изключително опасен военен продукт. За случая са участвали цял екип от военни и разузнавачи. Имало е тренировки по изпълнението и месеци, а може би и години наблюдение на мишената. Да не говорим че снабдяването с БОВ на територията на чужда държава не е лека работа и пак изисква сериозна подготовка и проучване. Така ,че това, е задача на корейското командване по заръка на вожда им. Лична вендета с впрягането на целият държавен апарат. Предполагам, че в Корея, всички са наясно, че животът им зависи от настроението на Ким. Той дава добър пример с убийството на всичките си роднини, без значение в коя точка на света се намират
 • qqqqq
  Отговор
  5 08:50  26.02.17
  VX - Смъртоносна доза - 30 микрограма това е 0,00003 от грама. Как е държала парцала, акъла ми не го побира. Но все пак има начин. Подготовката е била на ниво.

Напиши коментар:


Публикувай