Last news in Fakti

27 Февруари, 2017 13:53 834 1

САЩ: Засега няма да разследваме руска намеса в изборите

  • русия-
  • намеса-
  • избори-
  • сащ-
  • доналд тръмп
САЩ: Засега няма да разследваме руска намеса в изборите - 1
Снимка: БТА/АР

Представители на администрацията на Белия дом заявиха, че към момента не предвиждат назначаване на независимо разследване за руската намеса в изборите за президент през ноември.

В интервю за телевизия Ей Би Си Сара Сандърс – заместник-говорител на президента Доналд Тръмп, каза, че преди да се говори за специално разследване, е необходимо комисиите в Конгреса, които работят по случая да приключат работата си.

Към призивите на демократите за специално разследване през уикенда се присъедини и една от ключовите фигури на републиканците. Конгресментът от Калифорния Деръл Айса заяви, че главният прокурор Джеф Сешънс би трябвало да назначи специален прокурор, защото самият той е имал основна роля в кампанията на Тръмп.

Сега заместник-говорителят на Белия дом не отговори директно на въпроса дали Сешънс ще стои настрана от работата на ФБР. Сандърс допълни, че ролята на Сешънс ще се обсъжда, след като комисиите по разузнаване в Капитолия представят своите заключения.

Междувременно, сенаторът-републиканец от Арканзас Том Котън заяви, че обсъждането на специален прокурор е прибързано.

Няма подозрения за това, че е било извършено престъпление. Няма дори индикации, че в момента тече криминално разследване от ФБР вместо контраразузнавателно разследване, като ФБР провежда постоянно подобни разследвания.

Демократите призовават седмици наред следствието да се поеме от специално назначен неполитически ангажиран прокурор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Путин

    2 1 Отговор
    И да разследвате и да не разследвате, преместих си го в другия крачол.